„ŽemAt“ kviečia sužinoti daugiau

7 MD
„Žeimių Dvaro Sodybos Akcionizmas - Akcija: sexttilion euros, represent, Co-operation, tAmeŽ“ - tai mišraus, tūrinio profilio projektas, skirtas visuotinei meno istorijai paminėti, vykdomas visus 2011 metus, jį lydi įvairus renginiai Žeimių dvaro sodyboje.

Projekto tikslus ir uždavinius padiktavo jaunųjų menininkų gyvenimo periferijoje faktas ir stiprus šio fakto išgyvenimas, leidžiantis suvokti Lietuvos kultūros ir provincijos trapumą, išskirtinumą.

 

Lietuvos miesto kultūros gyvenimas, palyginti su turtinga ir prasminga jos provincijos kultūra, yra nedidelis, kita vertus, šiuolaikinės visuomenės gyvensenos modeliai nebetelpa į banalias miesto ir kaimo atskirties kategorijas. Formuojasi daugybė diskursų, apverčiančių sustabarėjusias centro ir periferijos vaizdinių supratimo ir suvokimo strategijas.

 

Ar tikrai pažįstame šiuolaikinį Lietuvos kaimą, ar visapusiškai įvertiname miesto ir kaimo funkcijas ir jų dalių sąveikas visuotinės komunikacijos atskirties ar begalinės savasties sąlygomis?

 

„Domas Noreika Gallery“ vykdo tik parodinę veiklą ir yra orientuota į virtualius šiuolaikinės kultūros reiškinius, reprezentuoja kolektyvinio meno sampratas bei komunikacijos ir kolaboravimo tarp skirtingų bendruomenių strategijas. Išskirtinis dėmesys tenka fiktyvių kultūros projektų vizualinio produkto viešinimui.

 

Parodos vienu metu pristatomos ir virtualioje internetinėje duomenų bazėje, ir realioje parodinėje erdvėje, pabrėžiant šių erdvių santykinumą ir sąlygiškumą. Galerija savo buvimą ir įvykius suvokia bet kurioje vietoje, bet kuriuo laiku ir bet kokia forma. Kita vertus, galerijos pagrindas yra Žeimių dvaro sodybos erdvinė struktūra ir „ŽemAt“ internetinė duomenų bazė. Abstraktus ir kontekstualus šio pagrindo ribų suvokimas lemia ekspozicines vertes, parodų funkcionalumą ir informatyvumą.

 

Projektas atviras visuomenei. 

 

„ŽemAt“ www.zemat.lt; tel. +370 610 02855; el. paštas [email protected]; Žeimių dvaro sodyba www.zeimiudvaras.lt.

 

„ŽemAt“ inf.


 

 


 
© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.