Kine rasite muziką

7 MD
Nuo gruodžio 17 d. „Skalvijos“ kino centre pristatomas filmų ciklas „Muzika, suradusi mus“

Ciklą sudaro penkiolika filmų, kuriuose skamba įvairių stilių muzika. Tai ne tik muzikiniai filmai, filmai-miuziklai, bet ir kino pasakojimai apie tikrus ir išgalvotus muzikantų gyvenimus.

Cikle daug kino klasikų filmų – Franco Zeffirelli „Traviata“ ir „Marija Kalas“, Jeano Renoiro „French Cancan“, Jacques’o Demy „Panelės iš Rošforo“, George’o Cukoro „Mano puikioji ledi“, Billy Wilderio „Džiaze tik merginos“, Arūno Žebriūno „Velnio nuotaka“. Apie šių laikų muzikos legendas jau ne vieną filmą yra sukūręs Toddas Haynesas. Jo filmai apie Bobą Dylaną („Manęs čia nėra“) ir Brianą Slade’ą („Auksinė praraja“) taip pat įtraukti į ciklą. Originalų koncerto įrašą bus galima pasižiūrėti Jánoso Zsombolyai filme „Queen“ Budapešte“. Su garsiausiais rusų bardais supažindins Aleksandras Stafanovičius filme „Bardai“. Apie gatvėje gimusią muziką pasakoja Jonaso Chu filmas „Šokis hip hopo ritmu“.

Ciklą „Muzika, suradusi mus“ šiandien (gruodžio 17 d. 19 val.) pradės Emilijos Visockaitės knygos apie Lietuvos roko kultūrą „Ko tu stovi?“ pristatymas. Pasak knygos autorės, „tai knyga ne apie muziką, bet apie sąlygas, reikalingas roko muzikai normaliai egzistuoti. Prieš metus mano požiūris buvo toks: muzika man viskas, bet Lietuvoje geros muzikos beveik nėra. Todėl reikia parašyti apie tai, kaip buvo gerai prieš 20 metų, kai apie puikų lietuvišką roką rašė visi laikraščiai. Bet kaip visada nutinka, knyga pati sukūrė autorių. Teko prilipdyti antrą jos dalį ir pripažinti, kad nors roką ignoruoja visa be išimties žiniasklaida, jis gyvas ir įdomus.“

Po knygos pristatymo bus parodytas Artūro Pozdniakovo filmas „Kažkas atsitiko“.

„Skalvijos“ kino centro inf.



© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.