Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Maxim Tyminko. Kadras iš videofilmo „Penkios lyriškos dainos apie fiziką. Penkiasdešimt menininkų ir du meno kritikai dainuoja akompanuojant fortepijonui ir terminui“. 2009 m.
Dailė:

Šiuolaikinio meno centre nauja paroda „Durys atsidaro? Baltarusių menas šiandien“ svarbi pirmiausia kaip istorinis faktas. Tai rodo mūsų valstybės brandą, nes jau galime būti palankesnė terpė kitiems. Pavadinimas labai vykęs: ironizuoja vienos laidos apie meną pavadinimą, kuri stengiasi daryti iš kultūros pramogą. Todėl klaustukas labai vietoje. Tikėkimės, kad baltarusių kūriniai klausimus tik paaštrins. Paroda veikia iki 2011 m. sausio 9 d. Dar šiandien (lapkričio 19 d., penktadienį) galite spėti į susitikimą su menininkais, kuris vyks 14–18 val., o ryt (lapkričio 20 d., šeštadienį) 13–17 val. sudalyvauti konferencijoje.

 

Teatras:

Lapkričio 18, 19 d. Valstybiniame Jaunimo teatre vyks Rolando Kazlo premjera „Raštininkas Bartlbis“ pagal Hermano Melvilio apysaką „Bartlbis“. Spektaklyje vaidina: Artūras Sužiedėlis, Rolandas Kazlas, Arūnas Storpirštis, Lukas Petrauskas, Jonė Dambrauskaitė, Andrius Bialobžeskis, Antanas Šurna, Nerijus Gadliauskas, Rimgaudas Karvelis, Ignas Ciplijauskas ir Jurgis Damaševičius.


Muzika:

Lapkričio 24 d. 19 val. Nacionalinėje Filharmonijoje vyks Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos 65 metų jubiliejui skirtas koncertas, kuriame muzikuos įvairių kartų „čiurlioniukai“, tarp jų – violončelininkas Davidas Geringas (Vokietija), pianistas Petras Geniušas, pianistė Evelina Puzaitė (Didžioji Britanija), smuikininkė Diana Galvydytė (Didžioji Britanija), dirigentas Robertas Šervenikas. Grieš Lietuvos kamerinis orkestras ir Valstybinis Vilniaus kvartetas, o jų gretose taip pat – nemažai „čiurlioniukų“. Programoje – šios mokyklos auklėtinio kompozitoriausAnatolijaus Šenderovo muzika. 

 

Kinas:

Rekomenduojame „Scanoramos“ filmą-siurprizą vieną garsiausių šio rudens pasaulinio kino premjerų. 


 

 

„7 meno dienos“ Nr.41 (917), 2010-11-19

Versija spausdinimui

Komentarai

TutghguGKuSQJdqgmWG, 2011-10-23 18:07

Just what the dooctr ordered, thankity you!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti