Naujos formos „Menų spaustuvėje“

7 MD
Nuo spalio 20-osios iki lapkričio 10 d. scenos menų inkubatorius „Menų spaustuvė“ kviečia siūlyti naujas kūrybines idėjas, kurias jų autoriai norėtų įgyvendinti „Menų spaustuvės“ erdvėse ar jos teritorijoje.

Šios akcijos prioritetai – šiuolaikinių scenos menų ar tarpdisciplininiai sumanymai, kurie pasižymi originalumu, žanro, stiliaus, estetikos naujumu. Šiuo atveju „Menų spaustuvė“ neakcentuoja idėjų autorių amžiaus ar patirties – jie nebūtinai turi būti pradedantys menininkai. Svarbu, kad jų idėja būtų paremta ne (ar ne tik) tradicinio teatro raiškos priemonėmis, o siūlytų naujus kelius ir naujus turinius. Reikia naujų formų! – šaukė Čechovo pjesės herojus. Praėjo 100 metų, bet šauksmas tebeaidi.

 

„Mes laukiame tokių projektų, kurie jų autoriams atrodo neįmanomi egzistuojančioje scenos menų infrastruktūroje. Tų, kurie kirba menininkų vaizduotėje, bet dėl vienų ar kitų priežasčių „neįsipaišo“ į kitų teatrų repertuarinius planus“, – pabrėžia „Menų spaustuvės“ direktorius Audronis Imbrasas.

 

Idėjos pateikimo formos „Menų spaustuvė“ šiuo atveju nereglamentuoja. Svarbu atsiųsti ar atnešti tekstinę dalį su suformuluotu sumanymu bei (jei įmanoma) vienokią ar kitokią vaizdinę informaciją eskizo, nuotraukos ar kt. pavidalo. Taip pat turėtų būti įtraukti biudžeto apmatai.

 

Gavusi visas idėjas, „Menų spaustuvės“ administracija įvertins jų meninį ir ekonominį pagrįstumą ir atrinktus projektus įtrauks į savo įvairiems fondams rašomas paraiškas.

 

Skelbdama naujų formų paieškas, „Menų spaustuvė“ siekia suaktyvinti scenos menų plėtros procesus ir aktualizuoti pačius scenos menus, išprovokuoti diskusijas, reaguoti į realybę.

 

Kodėl tai negalėtų būti „karšta“ drama ar opera, reportažinis šokis, fizinė poezija, dainuojamoji dramaturgija, kaimyno pasakojimas, jūreivio eilės ir kt.

 

Idėjas galima siųsti iki lapkričio 10 d. paštu (Šiltadaržio g. 6, Vilnius LT-01124), el. paštu [email protected] arba atnešti tiesiai į „Menų spaustuvės“ administraciją (I aukštas).

 

„Menų spaustuvės“ inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.