Savaitės filmai

7MD informacija

Miestas ****

Chucko Hogano romano „Vagių princas“ ekranizacija perkels į Bostono nusikaltėlių kvartalą Čarlstoną. Čia gyvena Dagas (Benas Affleckas yra ir filmo režisierius). Jis vadovauja nusikaltėlių, plėšiančių bankus, gaujai. Per vieną apiplėšimą Dagas ir jo bendrai paima įkaitę – banko vadybininkę Kler (Rebecca Hall). Nors merginai nieko neatsitinka, ji atrodo pavojinga, nes gyvena šalia gaujos kvartalo. Dagas nusprendžia išsiaiškinti, ar ji ką nors žino apie plėšikus. Atsitiktinė pažintis netikėtai perauga į stiprų jausmą. Meilė paskatina Dago siekius iš esmės pakeisti gyvenimą. Bet jis turi nugalėti kelias nemenkas kliūtis, tarp kurių – policijos įtarimai ir nusikaltėlių „boso“ Gėlininko šantažas. Režisierius Affleckas neslepia simpatijų aktoriaus Afflecko vaidinamam personažui ir grįžta prie tradicinės gangsterių filmo schemos, pasak kurios nusikaltėlis privalo pasirinkti blogį arba gėrį ir paveiktas meilės atsidurti kelyje į dorą gyvenimą. Keli virtuoziškai nufilmuoti ir sumontuoti apiplėšimai, keli įsimintini antrojo plano ar net epizodiniai personažai, kuriuos suvaidino Jeremy Renneris, Pete’as Postlethwaite’as, Black Lively, Chrisas Cooperis, ir numanoma pabaiga suteikia filmui netikėto žavesio (JAV, 2010). (Vilnius, Šiauliai)

 

Nepageidaujami genai ***

Jeffrey Eugenideso ir Allano Loebo komedija iš pirmo žvilgsnio aktualia – dirbtinio apvaisinimo – tema. Patraukli Niujorko vienišė Keisė (Jennifer Aniston) nusprendžia pastoti padedama dirbtinio apvaisinimo. Netikėtai susiklosčius aplinkybėms, jos vaiko tėvu tampa geriausias draugas neurotikas Volis (Jason Bateman), o ne kruopščiai atrinktas donoras gražuolis Rolandas (Patrick Wilson). Kai po ilgos pertraukos Keisė su sūnumi grįžta į Niujorką ir rengiasi tekėti, Volis bijo pasakyti jai tiesą ne tik apie sūnų, bet ir apie savo jausmus. Tačiau panašios komiškos situacijos amerikiečių filmuose dažniausiai yra tik pretekstas papasakoti dar vieną meilės istoriją. Taip pat vaidina Juliette Lewis, Jeffas Goldblumas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Pjūklas: spąstai atgyja! *

Jau septintas pasakojimas apie kino pamėgtą žudiką maniaką. Grupė žmonių, kuriems pavyko išsigelbėti nuo ankstesnių žudiko pinklių, ieško paramos pas guru, kuris taip pat vos netapo auka. Jis turi ką slėpti. Atskleistos paslaptys sukels neįsivaizduojamo siaubo išdavas. Kevinui Greutertui galima tik pavydėti tokių ištikimų žiūrovų. Jei kam nors filmas bus pirmas, galima tik užjausti. Vaidina Tobin Bell, Cary Elwes, Costas Mandylor, Betsy Russell (JAV, Kanada, 2010). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Panevėžys)

 

Rizikinga erzinti diedukus ***

Pamačius šitaip išverstą filmo „RED“ pavadinimą širdis ima šauktis Valstybinės lietuvių kalbos komisijos. Net ir turint galvoje, kad platintojai neprivalo išmanyti kalbos, bent jau gero skonio ir sveiko proto rudimentų reikėtų turėti net labiausiai užsigulėjusiam lietuviškam „runkeliui“. Juk niekas kitas negalėtų pavadinti „dieduku“ Bruce’o Williso ir visų kitų jo personažo, buvusio CŽV agento, draugų bei priešų, kuriuos suvaidino Morganas Freemanas, Helen Mirren, Mary Louise Parker, Johnas Malkovichius. Roberto Schwentke’s filmas sukurtas pagal populiarų komiksą. Pensininko agento ramybę sudrumsčia profesionalus žudikas. Buvęs agentas turi apginti mylimosios gyvybę, tam jis pasitelkia savo senus bendradarbius (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Šiaurė ****

Trisdešimtmetis Jomaras išgyvena sunkų gyvenimo tarpsnį. Jam nesiseka, jis gydosi pašlijusius nervus ir niekaip negali pamiršti merginos, kuri išėjo pas geriausią jo draugą. Vieną dieną jis sužino, kad turi vaiką. Iki jo – tūkstantis kilometrų giliai į Šiaurę. Ten ir išsirengia Jomaras, pasiėmęs į kelionę po sniegynus penkis litrus alkoholio. Jo laukia kalnai, užšalę ežerai ir netikėti susitikimai su retų rūšių vienišiais. Šalia jų Jomaras visai neatrodo keistas. Būtent jie ir padės pamatyti Jomarui šviesiąją gyvenimo pusę. Režisieriaus Rune’s Denstado Langlo filme pagrindinius vaidmenis sukūrė  Andersas Baasmo Christiansenas, Marte Aunema, Madsas Sjogardas Pettersenas (Norvegija, 2009). (Vilnius)

 

Šėtonas **

Dangoraižio lifte įkalinta grupelė žmonių pradeda įtarti, kad tai ne paprastas nelaimingas atsitikimas. Netrukus nelaimėliai supras, kad tarp jų yra šėtonas. Pagrindinius vaidmenis Drew Dowdle’o ir Johno Erico Dowdle’o filme sukūrė Chrisas Messina, Logan Marshall-Green, Jenny O’Haras, Mattas Cravenas, Bojana Novakovic, Joshua Peace’as, Aaronas Bergas, Joe Cobdenas. Juos įkvėpė ir prodiusavo visokių paranormalių keistenybių mėgėjas M. Nightas Shyamalanas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai)

 

Žudikas manyje **

Neonoir stiliumi sukurtas Michaelo Winterbottomo filmas – Jimo Thompsono romano ekranizacija. Veiksmas perkelia į 6-ojo dešimtmečio Vakarų Teksasą. Šerifo padėjėjas Lu Fordas turi daug problemų su moterimis ir su savimi. Lu tampa įtariamuoju, kai aplink pagausėja nužudymų. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Casey Affleckas, Jessica Alba, Kate Hudson, Simonas Bakeris, Elias Koteas (JAV, 2010). (Vilnius)


 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.