Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti

7MD rekomenduoja

Dailė:

Rekomenduojame nepagailėti laiko Eglės Kuckaitės parodai „Sutrikę pažiūros“ (Turėti reikalą su Simpsonu). Grafiką studijavusios, bet šios meno srities ribas jau seniausiai pranokusios šiuolaikinės menininkės kūryba pasižymi brandumu. Jos darbai stebina vidine drąsa, yra pagrįsti įžvalgia savistaba. Naujausiuose kūriniuose menininkė analizuoja buvimą atbukusioje ir savaip reiklioje, pretenzingoje visuomenėje bei atminties savybes. Personalinė paroda rodoma galerijoje „Meno niša“ (J. Basanavičiaus g. 1/13, Vilnius) iki gruodžio 3 d. Galerija dirba antradieniais–penktadieniais 12–18 val., šeštadieniais 12–16 val.

Teatras:

Lapkričio 10, 11 d. „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje įvyks Gintaro Varno premjera „Publika“ pagal ispanų dramaturgo Federico Garcia Lorcos pjesę „El Publico“. Spektaklyje vaidina: Elzė Gudavičiūtė, Gytis Ivanauskas, Sergejus Ivanovas, Mindaugas Jankauskas, Viktorija Kuodytė, Eimutis Kvoščiauskas, Emilija Latėnaitė-Beliauskienė, Edmundas Mikulskis, Martynas Nedzinskas, Antanas Obcarskas, Marius Repšys, Arūnas Sakalauskas, Vainius Sodeika, Dovydas Stončius, Ainis Storpirštis, Eglė Špokaitė.

Muzika:

Lapkričio 7 d. 17 val. Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centre – festivalio „Muzikos ruduo“ koncertas.  Dainininkės iš Vokietijos Verenos Rein ir kvarteto „Chordos“ parengta programa žadą įdomią pažintį su koncertų salių repertuaruose beveik neaptinkama ir klausytojui tik iš nuogirdų žinoma Kauno IX forte žuvusio E. Geisto bei Vilniuje gimusio ir Berlyne išpopuliarėjusio A. Nadelio muzika. Koncerte taip pat skambės nauji, 2007 ir 2010 m. sukurti kūriniai – V. Baltako „b(ell tree)“ styginių kvartetui ir V. Germanavičiaus „Tylos erdvės“ balsui ir styginių kvartetui. Taip pat išgirsime kone klasika tapusius opusus – A. Martinaičio kvartetą „Mirtis ir mergelė“ (1997), A. Šenderovo „Keturi Sigito Gedos eilėraščiai“ sopranui ir styginių kvartetui (1978) ir B. Kutavičiaus „Ant kranto“ sopranui ir styginių kvartetui (1972). Koncerto pabaigoje – melancholiškos postromantinės P. Hindemitho dainos balsui ir kvartetui.

Kinas:

Lapkričio 11–21 d. rekomenduojame Europos šalių kino forumą „Scanorama“ ir jo vienuolika programų (pagal asmenines galimybes ir kiekvienam skoniui).



© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.