Vėl kviečia Mediateka

7 MD
Penktus metus veikianti Mediateka, įsikūrusi Vilniaus mokytojų namuose, nuo spalio 20 d. vėl atvira lankytojams.

VšĮ „Meno avilio“ įkurta Mediateka yra erdvė, pritaikyta žiūrėti filmus, ieškoti informacijos apie kiną ir kitas medijas, skaityti. Tai vienintelė specializuota tokio pobūdžio mediateka Vilniuje. Joje saugoma įvairių Lietuvos ir užsienio autorių, įvairių temų, žanrų, formatų vaizdinė medžiaga, literatūra, kiti leidiniai. Kolekcijoje yra Jono Meko dovanota periodika ir knygos, kino kritiko Sauliaus Macaičio rinkinys, apimantis 3000 kino kūrinių, Goethes instituto dovanoti filmai. Šįmet Mediateka pasipildė žymaus lietuvių kino režisieriaus Almanto Grikevičiaus asmeniniu fondu, Šarūno Barto kūriniais ir didžiulio populiarumo Lietuvoje sulaukusio Michaelio Hanekes filmų rinkiniu. Mediateką papildė ir gausi „Acme“ platinamų filmų kolekcija, kurioje ir šiuolaikinių lietuvių kino kūrėjų, ir auksiniam lietuvių kino fondui priskirtini filmai. Tarp bibliografinių naujovių kinu ir jo teorija besidomintieji atras studijų, skirt, kino filosofijai, dokumentiniam kinui, Andrejaus Tarkovskio kūrybai.

 

Šiemet Mediateka rengs naujausių ir primirštų leidinių, skirtų lietuviškam kinui, filmų pristatymus, kuriuose dalyvaus autoriai, redaktoriai, režisieriai ir prodiuseriai. Populiarinant Mediatekos kolekciją, viešojoje internetinėje erdvėje bus pristatomos naujai įsigytų knygų recenzijos.

 

Naująjį sezoną Mediateka dirbs: nuo trečiadienio iki ketvirtadienio 14–19 val., penktadienį – 14–18 val. Lankytojai laukiami Vilniaus mokytojų namuose (Vilniaus g. 39, 213 ir 214 kab.).

 

Daugiau informacijos www.menoavilys.org.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.