Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti

7MD rekomenduoja

Dailė:

Tikintiems tapyba ir „sergantiems“ už jos išlikimą bei kokybišką plėtotę siūlome aplankyti parodą „Jaunojo tapytojo prizas 2010“. Organizatorių ir dalyvių siekiai kaip tik tokie - ugdyti stiprios tapybos kartą. Dešimties jaunų menininkų darbų ekspoziciją rasite Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1/13, Vilnius). Galerija dirba pirmadieniais-penktadieniais 10-18 val., šeštadieniais 10-16 val. Paroda veikia iki spalio 31 d.

 

Eidami Vokiečių gatve Vilniuje būtinai užmeskite akį į vitriną šalia Šiuolaikinio meno centro (Dailininkų sąjungos galerija, Vokiečių g. 2). Čia elegantiškai apiforminta Lietuvos metalo dailininkų paroda „2010.10.01“. Metalistų nėra daug, ypač profesionalų, o tie, kurie yra, beveik visi čia ir parodyti. Paroda veiks visą spalio mėnesį.

Muzika:

Spalio 16 d. Lietuvos filharmonijos Didžiojoje salėje koncertuos LNSO, diriguojamas Modesto Pitrėno, bei solistės Jonė Kaliūnaitė (altas) ir Raminta Vaicekauskaitė (sopranas). Koncerto programoje - B. Dvariono šventinė uvertiūra „Prie gintaro kranto“, W. Waltono Koncertas altui ir orkestrui, G. Mahlerio simfonija Nr. 4, G-dur orkestrui ir sopranui.

Kinas:

Siūlome aplankyti Kauno festivalio filmus „Skalvijoje“ ir „Pasakoje“ - magiški Piotro Dumałos filmai ir susitikimai su juo pačiu.


 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.