Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Spalio 1-7


7MD informacija

Share |
„Apie meilę ir kitus demonus“
Apie meilę ir kitus demonus **

Gabrielio Garcia Marguezo romanams kine paprastai nesiseka. Kad ekranizacija pavyktų, reikia kongenialaus bendraautorio, o ne paprasto žodžių, o dažniausiai - tik siužeto vertėjo į vaizdų kalbą. Tačiau jei to užtenka, jei mėgstate ryškias Lotynų Amerikos serialų spalvas ir vaizdingai mylinčius bei kenčiančius herojus, tada debiutantės Hildos Hidalgo filmas nenuvils. Režisierė tvirtina, kad imtis knygos ją padrąsino pats rašytojas, su kuriuo ji susitiko mokydamasi Kubos kino mokykloje... Dvylikametę turtingų ir įtakingų tėvų dukrą Siervą (Eliza Triana) sukandžioja pasiutęs šuo. Prietaringi žmonės tiki, kad mergaitėje apsigyveno demonas. Ją imasi globoti kunigas (Pablo Derqui). Po truputį jis suvokia, kad myli apsėstąją... (Kosta Rika, Kolumbija, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Mačetė **  

Režisieriai Ethanas Maniquis ir Robertas Rodriguezas pasakoja seną kaip kinas ir neįtikėtiną kaip kinas FTB agento Mačetės istoriją, bet kartu perdainuoja ir mėgstamus Quentino Tarantino motyvus. Mačetę pasamdo nužudyti senatorių. Tačiau pasirengęs šauti jis supranta pats tapęs taikiniu. Per stebuklą išlikęs gyvas po snaiperio šūvio, jis yra apimtas troškimo atkeršyti. Mačetė planuoja paskutinį susidorojimą su mafijozais. Pagrindinį vaidmenį sukūrė Danny Trejo, taip pat vaidina Robertas De Niro, Michelle Rodriguez, Jessica Alba ir Lindsay Lohan (JAV, 2010). (Vilnius, Klaipėda)

 

Meilė per atstumą ***  

Šios romantinės komedijos tema - jaunos poros, kurią skiria šimtai kilometrų, meilės peripetijos. Airin (Drew Barrymore) persikelia baigti studijų į San Franciską. Jos vaikinas Garetas (Justin Long) nusprendžia likti Niujorke, nes jo laukia dar vienas karjeros laiptelis garsų įrašų studijoje. Išsaugoti ryšį jiems vis sunkiau, juolab kad ir artimieji tikina, esą nėra jokios prasmės jį tęsti. Režisierės Nanette Burstein filme taip pat vaidina Christina Applegate, Charlie Day, Ronas Livingstonas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Palaidotas gyvas ***  

Ispanų režisieriaus Rodrigo Corteso trilerio herojus yra amerikiečių verslininkas Polas, tapęs įkaitu Irake ir uždarytas dėžėje. Virš jo - viena tona žemės. Kiekviena minutė artina Polo mirtį... Nuo klaustrofobijos kenčiantiems asmenims filmo, kuriame vaidina Ryanas Reynodsas, Robertas Patersonas, Jose Luisas Garcia Perezas, žiūrėti nerekomenduojame (Ispanija, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Rezerviniai farai **  

Willas Ferrellas ir Markas Wahlbergas vaidina du Niujorko policininkus. Abu filmo herojai žiauriai pavydi elitinio būrio nariams. Tačiau vieną dieną likimas nusišypsos ir šiems nevykėliams. Adamo McKay'aus filme taip pat vaidina Samuelis L. Jacksonas, Dwayne'as Johnsonas, Eva Mendes (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Viskas, ką myliu ***  

...9-ojo dešimtmečio pradžia. Jautrus aštuoniolikmetis Janekas groja su draugais roko grupėje, patiria erotinę iniciaciją su daug už save vyresne kaimyne, įsimyli gražuolę Basią. Mergina jam neabejinga, bet jos tėvai patriotai nenori, kad dukra bendrautų su Liaudies Lenkijos karininko sūnumi. Pirmosios meilės, gyvenimo alkio, muzikos džiaugsmo istorija filme susieta su „Solidarumo“ įkūrimu, karine padėtimi ir kitais svarbiais Lenkijos istorijos įvykiais. Autobiografiškas Jaceko Borcucho filmas pelnė Gdynės festivalio žiūrovų prizą, buvo gerai įvertintas Sandanso festivalyje ir dabar pristatytas „Oskarui“. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Mateuszas Kosciukiewiczius, Olga Frycz, Anna Radwan, Andrzejus Chyra, Katarzyna Herman (Lenkija, 2009). (Vilnius)


 

****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas



„7 meno dienos“ Nr.34 (910), 2010-10-01

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti