„Pasakoje“ - kino vakarai su Izolda Keidošiūte

7 MD
Rugsėjo 15 d. kino teatre „Pasaka“ prasidėjo vakarų, skirtų klasikiniam Europos kinui, ciklas. Jau antrus metus organizuojamas paskaitų ciklas pasipildė naujais vardais ir veidais. Pirmoje ciklo paskaitoje viešėjo ir savo mintimis dalijosi kino režisierius Audrius Stonys.

„Jau praėjusį sezoną garsiausiems ir įtakingiausiems Europos kino režisieriams skirtas paskaitų ciklas sulaukė didelio kino mėgėjų susidomėjimo, todėl šiais metais nusprendėme jį išplėsti“, - teigia kino teatro edukacinių projektų vadovė Agnė Adomėnė. Be trijų papildomų ciklo paskaitų, skirtų Robert'ui Bressonui, François Truffaut ar Sergejui Paradžanovui, kino vakaruose pakviestos dalyvauti ir garsios lietuvių kino asmenybės.

 

Pirmąją paskaitą, skirtą kino klasikui Luisui Buňueliui, kartu su kino kritike Izolda Keidošiūte pristatė režisierius A. Stonys. Režisierius pasidalijo mintimis apie klasikinį Europos kiną ir papasakojo, kokią įtaką jo kūrybai turėjo Europos režisierių darbai. „Paskaitų cikle sulauksime ir daugiau svarbių svečių. Paskaitoje, skirtoje Ingmarui Bergmanui, žadėjo apsilankyti režisierius Algimantas Puipa. Taip pat planuojame į paskaitas kviesti lietuvių kino aktorius“, - teigia A. Adomėnė.

 

13 paskaitų ciklas „Kino vakarai su Izolda“ vyks trečiadieniais 18.30 kino teatre „Pasaka“.

 

Daugiau informacijos apie renginį www.kinopasaka.lt arba el. paštu [email protected]

 

Rengėjų inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.