Savaitės filmai

7 MD
Mačetė **

Režisieriai Ethanas Maniquis ir Robertas Rodriguezas pasakoja seną kaip kinas ir neįtikėtiną kaip kinas FTB agento Mačetės istoriją, bet kartu perdainuoja ir mėgstamus Quentino Tarantino motyvus. Mačetę pasamdo nužudyti senatorių. Tačiau pasirengęs šauti jis supranta pats tapęs taikiniu. Per stebuklą išlikęs gyvas po snaiperio šūvio, jis yra apimtas troškimo atkeršyti. Mačetė planuoja paskutinį susidorojimą su buvusiais savo viršininkais. Pagrindinį vaidmenį sukūrė Danny Trejo, taip pat vaidina Robertas De Niro, Michelle Rodriguez, Jessica Alba ir Lindsay Lohan

(JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Marmadukas **

Mylimo šuns niekad nebūna per daug. Šiuo teiginiu vadovavosi ir komedijos visai šeimai režisierius Tomas Dey’us. Filme pamatysime eilinių amerikiečių šeimą ir milžinišką jos dogą. Šeimos numylėtinis dažnai pridaro daugybę problemų savo šeimininkams. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Amanda Seyfried, Jeremy Pivenas, Ronas Perelmanas, Judy Greer (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Mergina su drakono tatuiruote ****

Pagal pirmąją Stiego Larssono „Millenium“ trilogijos dalį sukurtas Nielso Ardeno Oplevo filmas nukels į 7-ąjį dešimtmetį, kai dingo turtingos šeimos atžala šešiolikmetė Hariet Vanger. Po keturiasdešimties metų „Millenium“ žurnalistas Mikaelis Bliumkvistas gauna neįprastą užsakymą. Įtakingas pramoninkas Henrikas Vangeris prašo parašyti jo šeimos istoriją. Ieškodamas informacijos, Bliumkvistas suvokia tikrąją užsakymo priežastį – surasti Hariet. Gilindamiesi į praeitį Bliumkvistas ir jo padėjėja Lizbet Salander išsiaiškina kruviną šeimos paslaptį. Vaidina Michaelis Nyqvistas, Noomi Rapace, Svenas-Bertilis Taube, Peteris Anderssonas, Peteris Haberis (Švedija, Danija, Vokietija, 2009). (Vilnius, Šiauliai, Panevėžys)

 

Storuliai ***

Penki dramatiški ir komiški pasakojimai apie storulių grupės, kuri bando surasti nutukimo priežastis, narius. Visi jei nori suprasti, kodėl taip nekenčia savo kūno. Tačiau svarbiausia ispanų režisieriaus Danielio Sanchezo Arevalo filme – ne kilogramai ir net ne kūnas. Viršsvoris yra metafora visko, ką sunku savyje pripažinti ar su kuo nepavyksta kovoti kasdieniame gyvenime. Filmas buvo kuriamas metus, nes reikėjo laukti fizinių pagrindinių aktorių permainų. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Antonio de la Torre, Roberto Enriquezas, Veronica Sanchez, Raulis Arevalo, Leticia Herrero (Ispanija, 2009). (Vilnius)

 

Vaiduoklis ****

Už geriausią režisūrą šiemet Tarptautiniame Berlyno kino festivalyje apdovanotas Romano Polanskio filmas, sukurtas pagal Richardo Harriso romaną. Šio politinio trilerio herojus yra žurnalistas (Ewan McGregor), kuris apsiima parašyti britų politiko Adamo Lango (Pierce Brosnan) autobiografiją. Ankstesnis politiko „bendraautoris“ nužudytas. Atvykęs į salą JAV pakrantėje, žurnalistas netrukus pasijunta lyg spąstuose. Įtampa nuolat didėja, nes Langas apkaltinamas nusikaltimais žmogiškumui. Žurnalistas bando išsiaiškinti tiesą ir apie savo herojų, ir apie savo pirmtako mirtį. Režisierius rėmėsi klasikinio trilerio tradicija – tiršta, grėsmės kupina atmosfera, iki paskutinės filmo minutės išsaugoma kriminalinės intrigos įtampa, dviprasmiški personažai, simboliški daiktai liudija sugrįžimo prie Alfredo Hitchcocko sukurtos trilerio formulės. Režisūros meistriškumą pabrėžia ir puikūs aktorių darbai (D. Britanija, Vokietija, Prancūzija, 2010). (Vilnius)

 

Virtuvė sielai **

Rimtas režisierius Fatih Akinas, matyt, nusprendė padaryti pertrauką ir sukūrė visai lėkštą komediją apie graikų kilmės brolius, kurių vienas (Adam Bousdoukos) turi kavinę „Soul Kitchen“ Hamburge, o kitas (Moritz Bleibtreu) yra vagis. Kai kavinė pradeda klestėti, jos ima gvieštis kriminalinių polinkių turintis turtuolis. Jis atima kavinę, herojų palieka ir mylimoji. Bet jam padeda ištikimi draugai, bendradarbiai ir kavinėje vietą suradę muzikantai. Nors filmas pretenduoja būti padrąsinimu tikrojo kelio ieškantiems ir krizės metais sutrikusiems žmonėms, po „Šokolado“ ir dar tuzino panašių filmų šifruoti akivaizdžias Akino metaforas mažų mažiausiai nuobodu. Taip pat vaidina Birolis Unelis, Anna Bederke, Nadine Kruger (Vokietija, 2009). (Kaunas)


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.