Savaitės filmai

7 MD

Centurionas ***

Neilo Marshallo filmas remiasi legenda apie devintąjį legioną - be pėdsakų dingusią 3 tūkstančių Romos karių armiją. Veiksmas nukelia į 117 m. prieš mūsų erą, į Britaniją. Romos karį Kvintijų pagrobia barbarų piktų karalius. Legionui patikima misija ne tik atgauti pagrobtąjį, bet ir sunaikinti visą piktų dinastiją. Generolo Viriluso ir paslaptingos moters Etan vadovaujama armija atsiduria nenuspėjamo ir pavojingo priešo teritorijoje. Pagrindinius vaidmenis kūrė Michaelas Fassbenderis, Noelis Clarke'as, Davidas Morrissey, Olga Kurylenko, Dave'as Legeno (D. Britanija, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Persijos princas: laiko smiltys **

Pagal populiarų kompiuterinį žaidimą sukurtas filmas perkelia į VI a. Persiją. Pagrindinis herojus jaunas princas karo žygyje susiduria su dviem keistais dalykais - magišku kardu ir smėlio laikrodžiu, kuriame slypi laiko smėlis, galintis paversti žmones smėlio pabaisomis. Mike'o Newello filme vaidina Jake'as Gyllenhaalas, Gemma Arterton, Benas Kingsley, Alfredas Molina (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai)

 

Ponas ir ponia Gangsteriai **

Robertas Luketicas kūrė komedijas apie blondines. Ši komedija apie samdomus žudikus taip pat niekuo nenustebins. Filmo herojė blondinė kompiuterių specialistė (Katherine Heigl) atostogaudama sutiko idealų vyrą (Ashton Kutcher). Atostogų nuotykis greit pasibaigs vestuvėmis. Netrukus jauna žmona sužinos, kad mylimasis yra samdomas žudikas, kuris iš meilės jai atsisakė profesijos. Tačiau jo „kolegos“ nenori su tuo susitaikyti ir trokšta sunaikinti porą. Kas jiems lieka? Jei atspėjote, tai lengvai atspėsite ir kitus siužeto posūkius (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas)

 

Šrekas: ilgai ir laimingai ***

Ką dar gali padaryti populiarus personažas, kuris jau nukovė baisų slibiną, išgelbėjo gražią princesę ir padėjo savo uošvių karalystei išbristi iš krizės? Jis gali ramiai užbaigti savo dienas namuose prie židinio. Tačiau Šrekas tapo tikra įžymybe ir nostalgiškai prisimena laikus, kai galėjo savo išvaizda bauginti naivuolius. Toks užsisvajojęs Šrekas lengvai tampa apgaviko auka ir pasirašo sutartį. Šrekas turėjo atsidurti savo jaunystės laikuose, bet pateko į visai kitą realybę, kurioje tokie kaip jis yra medžiojami. Tad jam ir vėl teks nelengva užduotis viską sugrąžinti į savo vietas. Ketvirtąjį filmą apie Šreką sukūrė režisierius Mike'as Mitchellas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Panevėžys)

 

Užtemimas **

Naujas skambiai saga vadinamo filmų ciklo pagal Stephenie Meyers bestselerius filmas. Be abejo, jis skirtas pirmiausia rašytojos gerbėjams ir tiems, kurių filmo siužetas negali pašiurpinti savo banalumu ar naivumu. Žinoma, dar ir tiems, kuriems patinka jauni ir atvirukiškai gražūs filmo aktoriai. ...Nežemiško grožio vampyras Edvardas sutinka paversti mylimąją Belą vampyre su sąlyga, kad jie susituoks. Šis sumanymas nepatinka pavydžiam Jakobui. Jis siūlo Belai tai, ko Edvardas jai neduos niekad - normalų gyvenimą negeriant kraujo ir neslepiant nuo pasaulio savo tapatybės. Juolab kad miškuose slapstosi Belos gyvybės tykanti Viktorija, kuri nori atkeršyti už savo draugo Džeimso mirtį. Bet vampyrų šeima ir vilkolakiai turės išmokti bendradarbiauti, kad atitolintų grėsmę. Davido Slade'o filme vaidina Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Jackson Rathbone (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Panevėžys)

 

Viktorija: jaunoji karalienė ***

Jei mėgstate jaudinančias meilės istorijas, šis filmas nenuvils. Prodiusuotas Martino Scorsese ir režisuotas talentingo kanadiečio Jeano-Marco Vallee filmas pasakoja apie karalienės Viktorijos jaunystę. Aštuoniolikmetė mergina tapo Didžiosios Britanijos valdove. Taip prasidėjo epocha, kuri dabar vadinama jos vardu. Filme rodoma audringo romano su princu Albertu istorija - ketveri jaunosios karalienės gyvenimo metai. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Emily Blunt, Rupertas Friendas, Paulas Bettany, Miranda Richardson (D. Britanija, JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas)

 

Žaislų istorija 3 **

Iš ankstesnių filmų pažįstamas žaisliukų savininkas ir smagus berniūkštis Endis jau paaugo ir rengiasi mokytis koledže. Jo žaislai atsiduria vaikų darželyje. Vaikams naujieji atvykėliai nesukelia pagarbos, greičiau atvirkščiai. Todėl žaislai ima planuoti pabėgimą. Jame dalyvaus ir nauji personažai. Lee Unkricho filmas sukurtas dabar itin madingu 3D formatu, o filmo personažai kalba lietuviškai (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Panevėžys)


 

****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas


 

 

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.