Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Vytautas Kairiūkštis. „Sėdinti moteris“. 1930 m.

Geriausių Vilniaus dailės akademijos absolventų diplominių darbų paroda „Meno celės 2010“ dizaino inovacijų centre „Titanikas“ (veiks iki liepos 31 d.) gali būti įdomi ir ieškantiems naujų talentų, ir norintiems susitikti su meno istorija netiesiogiai, nes jauname mene pakartojimai yra beveik neišvengiami.
 
Nacionalinė dailės galerija tęsia svarbių pažinčių ciklą, todėl nepraleiskite progos užsukti į parodą „Vytautas Kairiūkštis ir jo aplinka“, taip pat liepos 8 d. 18 val. vyksiančią filmų peržiūrą „Avangardinis kinas Vytauto Kairiūkščio aplinkoje“. Rekomenduojame sekti ir filmų programas ten pat liepos – rugsėjo mėnesiais, kurios yra parodos „Moters laikas. Skulptūra ir kinas“ dalis. Iš archyvų ištraukti pasakojimai padės suvokti, kaip formavosi ar buvo formuojamas moters suvokimas Lietuvoje.

Liepos 3–5 dienomis festivalis „Naujosios dramos akcija“ kartu su „Smeds Ensemble“ (Suomija) pristatys šiuolaikinio suomių režisieriaus Kristiano Smedso kultūros projekto „Vyšnių sodas“ pagal A. Čechovo pjesę tarptautinę premjerą. „Vyšnių sode“ dalyvauja ir vaidina Lietuvos teatro menininkai Juozas Budraitis, Virginija Kelmelytė, Vytautas Anužis, Gytis Padegimas, Jonas Vaitkus, Aldona Bendoriūtė, Paulius Budraitis, Dainius Gavenonis, Irina Lavrinovič, Rasa Samuolytė, Benas Šarka. Žiūrovai į renginį, kuris vyks sode Nemenčinės plente, vežami autobusu iš Katedros aikštės prie bokšto 19.30 ir po renginio 23.30 parvežami atgal.

4 d. 22 val. „Piano.lt“ kieme – audiovizualinės instaliacijos „Vyšnių sodas“ premjera.

5 d. „Vyšnių sodas“ bus tiesiogiai transliuojamas į bienalę „Theater der Welt“ („Pasaulio teatras“) Vokietijoje ir per Lietuvos televizijos antrąjį kanalą.



 

„7 meno dienos“ Nr.26 (902), 2010-07-02

Versija spausdinimui

Komentarai

aVNeHEAqUkwH, 2011-06-24 06:26

Hey, that's poewrufl. Thanks for the news.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti