Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Patariame aplankyti, pamatyti, išgirsti


7MD rekomenduoja

Share |
Konstancijos Petrikaitės-Tulienės laikraščio „Tiesa“ reklaminis plakatas iš Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos rinkinio. 1940–41 m.
Verta aplankyti autoritetingos menotyrininkės Giedrės Jankevičiūtės kuruotą parodą „Po raudonąja žvaigžde: Lietuvos dailė 1940–1941 m.“ istorinėje LR Prezidentūroje Kaune (Vilniaus g. 33, Kaunas) – kad prisimintume, kaip sovietų ideologai buvo pasitelkę dailę (plakatai, laikraščių, knygų, žurnalų iliustracijos, tapyba, tik dokumentuose išlikę pavyzdžiai) smegenų plovimui. Tai gera proga įsitikinti, kad prievartaujant dailę yra prievartaujama visuomenė ir atvirkščiai.  

 

Visą vasarą verta lankyti Neries krantinėje prie Karaliaus Mindaugo tilto įsikūrusį „KultFlux“ paviljoną dėl demokratiškos aplinkos ir nuolatinių siekių rasti palankų santykį su erdve. Antradienio vakarais čia rodomas filmų ciklas „Architektūros“. Ketvirtadieniais – meniniai filmai, suteikiantys nagrinėjamam architektūros laikotarpiui konkretesnius bruožus, siužetus ir kontekstus. Daugiau informacijos [email protected]

 

18 d. 19 val. Vilniuje, „Piano.lt“ koncertų salėje (Trakų g. 9 / Kėdainių g. 1), koncertuos įžymusis violončelininkas ir dirigentas Davidas Geringas. Menininkas surengs vasarinį šeimyninį koncertą – „D. Geringas ir draugai“. Maestro muzikuos su lietuvių kompozitorių M.K. Čiurlionio, E. Balsio, J. Karoso, E. Laumenskienės, O. Balakausko vaikais ir vaikaičiais. D. Geringas džiugins ne tik nuostabiu violončelės solo, bet ir pristatys dar negirdėtus lietuvių kompozitorių kūrinius. Kartu su maestro fortepijonu skambins Petras Geniušas, Rokas Zubovas, Indrė Baikštytė, Dalia Balsytė ir kompozitorius Anatolijus Šenderovas.


 

„7 meno dienos“ Nr.24 (900), 2010-06-18

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti