Savaitės filmai

7MD informacija

Atsarginis planas **
Alano Paulo romantinė komedija apie nesėkmingai bandžiusią pastoti vienišą moterį Zui (Jennifer Lopez). Tam žingsniui ji pasiryžo nesutikusi nė vieno savęs verto vyro. Bet iškart po dirbtinio apvaisinimo ji pagaliau sutinka savo gyvenimo vyriškį. Šis taip pat įsimyli ir netrukus sužino, kad Zui laukiasi ne jo kūdikio. Juokinga, tiesa? Taip pat vaidina Eric Christian Olsen, Danneel Harris, Noureen DeWulf, Alex O'Laughlin (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)
 
Dorianas Grėjus ***
Dar viena Oscaro Wilde'o romano ekranizaciją sukūrė Oliveris Parkeris. Pamokomas pasakojimas apie ypatingo grožio provincialą, kuris atvyksta į Londoną ir čia užkariauja meno vertintojų širdis, vis dėlto labiau skirtas šiuolaikiniams žiūrovams, laikantiems jaunystę ir grožį pagrindiniais savo pranašumais. Vaidina Colinas Firthas, „Narnijos kronikose“ išgarsėjęs Benas Barnesas, Rebecca Hall, Emilia Fox, Rachel Hurd-Wood (D. Britanija, 2009). (Klaipėda)
 
Geležinis žmogus 2 *
Jei sugebėjote iki pabaigos pasižiūrėti pirmąjį filmą apie multimilijonieriaus ir naujųjų karo technologijų specialisto Tonio Starko nuotykius Afganistane, drąsiai galite išsirengti į jų tęsinį. Roberto Downey jaun. suvaidintas personažas pagerino savo „šarvus“ ir toliau kaunasi su pasaulio blogiu. Jono Favreau filme taip pat vaidina Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Mickey Rourke'as ir Samuelis L. Jacksonas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Marijampolė)
 
Kloja ***
Atomas Egoyanas nuo pat pirmų filmų gilinasi į šiuolaikinės šeimos problemas, atskleidžia savo amžininkų veidmainystę ir giliai slepiamus kompleksus, tyrinėja seksualinę personažų tapatybę. Jį dažnai domina temos, kurios iki šiol yra tabu. Naujausias filmas gali nuvilti režisieriaus gerbėjus, nes siužetas apie brandaus amžiaus moterį (Julianne Moore), kuri įtaria, kad jos vyras (Liam Neeson) yra neištikimas, ir pasamdo laisvo elgesio merginą (Amanda Seyfried), kad ši pabandytų jį suvilioti, tikrai nėra naujas. Bet režisierius stengiasi šiam siužetui suteikti netikėtą požiūrį - jis gilinasi į erotines moterų fantazijas (JAV, Kanada, Prancūzija, 2009). (Vilnius, Šiauliai)

Persijos princas: laiko smiltys **
Pagal populiarų kompiuterinį žaidimą sukurtas filmas perkelia į VI a. Persiją. Pagrindinis herojus jaunas princas karo žygyje susiduria su dviem keistais dalykais – magišku kardu ir smėlio laikrodžiu, kuriame slypi laiko smėlis, galintis paversti žmones smėlio pabaisomis. Mike’o Newello filme vaidina Jake’as Gyllenhaalas, Gemma Arterton, Benas Kingsley, Alfredas Molina (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

Robinas Hudas ****
Trečiadienį Kanų kino festivalį atidaręs naujausias Ridley Scotto kūrinys esą gimė iš noro sukurti visiškai kitokį filmą ne tik apie vieną garsiausių istorijoje plėšikų, bet ir apie vieną populiariausių kino istorijoje personažų. Scotto ir Russello Crowe duetas jau ne kartą įrodė, kad sugeba nustebinti net ir didžiausius skeptikus. Jiems talkina Cate Blanchett, kurią taip pat sunku įsivaizduoti dorybingos siuvinėtojos Marianos vaidmenyje. Šioje spalvingoje kostiuminėje viduramžių dramoje taip pat vaidina Markas Strongas, Kevinas Reynoldsas, Oscaras Isaacas, Markas Addy (D. Britanija, JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

Šrekas: ilgai ir laimingai ***
Ką dar gali padaryti populiarus personažas, kuris jau nukovė baisų slibiną, išgelbėjo gražią princesę ir padėjo savo uošvių karalystei išbristi iš krizės? Jis gali ramiai užbaigti savo dienas namuose prie židinio. Tačiau Šrekas tapo tikra įžymybe ir nostalgiškai prisimena laikus, kai galėjo savo išvaizda bauginti naivuolius. Toks užsisvajojęs Šrekas lengvai tampa apgaviko auka ir pasirašo sutartį. Šrekas turėjo atsidurti savo jaunystės laikuose, bet pateko į visai kitą realybę, kurioje tokie kaip jis yra medžiojami. Tad jam ir vėl teks nelengva užduotis viską sugrąžinti į savo vietas. Ketvirtąjį filmą apie Šreką sukūrė režisierius Mike’as Mitchellas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 
© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.