Savaitės filmai

7MD informacija

Aš taip pat **

Šis ispanų režisierių Antonio Naharro ir Alvaro Pastoro filmas pelnė įvairių tarptautinių festivalių, tarp jų ir „Kino pavasario“, žiūrovų simpatijas. Filmo herojus 34 metų Danielis gyvena su tėvais Sevilijoje. Jis serga Dauno sindromu ir padeda kitiems, panašiems į save. Danielis įsimyli Laurą - gražią, bet sutrikusią moterį, slepiančią nuo visų savo praeitį. Tačiau Laurai Danielis - tik draugas... Pagrindinį vaidmenį filme sukūrė Pablo Pineda, pirmasis europietis su Dauno sindromu, įgijęs aukštąjį išsilavinimą. Taip pat vaidina Lola Duenas, Isabel Garcia Lorca, Antonio Naharro, Joaquinas Perles (Ispanija, 2009). (Vilnius)

 

Brangusis Džonai **

Nicholaso Sparkso meilės romanai skaitomi visame pasaulyje. Jie nepasižymi jokiais literatūriniais privalumais, užtat visada pasakoja apie meilę ir kitokius labai gražius jausmus. Tai, matyt, ir patraukė režisierių Lassę Hallströmą, ekranizavusį ne vieną populiarų romaną („Šokoladas“, „Uosto kronikos“, „Sidro namų taisyklės“). Naujasis filmas pasakoja apie merginą iš turtingų namų, kuri paplūdimyje susipažįsta su atostogaujančiu kareiviu. Jų meilė - tai išsiskyrimai ir susitikimai, išdavystės ir melas, laukimas ir nuolat rašomi laiškai. Pagrindinius vaidmenis šiame filme sukūrė Channingas Tatumas ir Amanda Seyfried („Mamma Mia!“), taip pat vaidina Scottas Porteris, Henry Thomas, Maxxas Hennardas (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Geležinis žmogus 2 *

Jei sugebėjote iki pabaigos pasižiūrėti pirmąjį filmą apie multimilijonieriaus ir naujųjų karo technologijų specialisto Tonio Starko nuotykius Afganistane, drąsiai galite išsirengti į jų tęsinį. Roberto Downey jaun. suvaidintas personažas pagerino savo „šarvus“ ir toliau kaunasi su pasaulio blogiu. Jono Favreau filme taip pat vaidina Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Mickey Rourke'as ir Samuelis L. Jacksonas (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Gyvasis vandenynas ***

Filmais apie paukščius ir pingvinus išgarsėjęs prancūzų aktorius, režisierius ir prodiuseris Jacques'as Perrinas kartu su Jacques'u Cluzaud šįkart sukūrė pasakojimą apie vandenynus. Pasitelkę iki tol nenaudotą techniką, filmo kūrėjai suteiks galimybę pasinerti į visų vandenynų gelmes ir atrasti nepažįstamą vandens gyvių pasaulį. Šis filmas - galimybė pamatyti laukinį pasaulį, kuriame, laimė, dar nėra žmonių (Prancūzija, 2009). (Vilnius, Klaipėda)

 

Mažylė ***

Šiltas pasakojimas apie klajojančio cirko artistų porą, kurie žiemą priglaudžia pamestinukę mergaitę. Netrukus mažylė tampa svarbiausiu žmogumi ne tik Pati ir Vernerio šeimoje. Kas bus, kai pasirodys tikroji paliktos mergaitės mama? Originalus filmo stilius siejamas su režisierių dueto - garsių dokumentininkų Tizzos Covi ir Rainerio Frimmelio ankstesne patirtimi. Ir Kanų, ir Berlyno kino festivaliuose šiltai priimtas filmas - reta išimtis tarp standartinių filmų apie vaikų likimus (Austrija, Italija, 2009). (Vilnius)

 

Saulės nualinti: pasipriešinimas **

Pirmojo „Saulės nualintų“ filmo herojai - divizijos vadas Kotovas (Nikita Michalkovas), jo žmona Marusia (Viktorija Tolstoganova), jų dukra Nadia (Nadežda Michalkova), NKVD bendradarbis Mitia (Olegas Menšikovas) - liko gyvi po Stalino teroro bangos 1937-aisiais. Naujame filme jiems teks pereiti Antrojo pasaulinio karo pragarą, rasti vienas kitą ir pabandyti vėl tapti laimingiems. Pabėgęs iš Stalino lagerių Kotovas pateks į baudžiamąjį batalioną. Paaugusi Nadia taps medicinos sesele, o Mitiai vėl bus lemta susitikti su kadaise iš jo Marusią paveržusiu Kotovu... Didžiulės mūšių scenos, daug įsimintinų epizodinių personažų, pasak režisieriaus, turi prisidėti prie įspūdingos freskos apie Didįjį tėvynės karą sukūrimo. Taip pat vaidina Jevgenijus Mironovas, Sergejus Makoveckis, Andrejus Paninas, Valentinas Gaftas, Aleksejus Petrenka, Ina Čiurikova, Artiomas Michalkovas, Ana Michalkova, Maksimas Suchanovas (Rusija, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Titanų susidūrimas **

Tinginiams, kurie nebeskaito knygų, Holivudas parengė palengvintą graikų mitologijos versiją 3D formatu. Louiso Leterriero filme gimęs kaip dievas, bet auklėtas kaip žmogus Persėjas (Sam Worthington) negali apsaugoti savo šeimos nuo Hado (Ralph Fiennes) - kerštingo mirusiųjų karalystės valdovo. Neturėdamas ko prarasti Persėjas savanoriu vyksta į požemius, kad ten nugalėtų Hadą, kol šis dar neatėmė Dzeuso (Liam Neeson) galių. Rizikingoje kelionėje kartu su kitais kariais Persėjui teks kautis su demonais ir pabaisomis. Jis išgyvens su sąlyga, kad patikės savo dieviška galia, pasipriešins likimui ir pradės pats jį kurti iš naujo (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)


****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas





© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.