Jaunųjų dainininkių konkursas

7MD informacija
Jau vienuoliktą kartą Lietuvos muzikos ir teatro akademijos salėje surengtas V. Jonuškaitės-Zaunienės jaunųjų dainininkių konkursas. Jo rengėjai – LMTA ir Akademinio skautų sąjūdžio Vydūno fondas.

Šį kartą varžėsi aštuonios vokalistės, jos pademonstravo savo augantį meistriškumą, vokalinį ir muzikinį brandumą. Konkurso vertinimo komisija (jos pirmininkas dirigentas Vytautas Viržonis) –  LNOBT solistai, LMTA profesoriai – geriausiai įvertino Neritą Pokvytytę, klausytojams jau pažįstamą iš TV laidos „Triumfo arka“; antroji vieta teko Viktorijai Miškūnaitei, o trečioji paskirta Mildai Tubelytei. Už įdomų lietuvių liaudies dainos atlikimą prizą pelnė Julija Karaliūnaitė.

Pasak vertinimo komisijos nario LNOBT solisto Deivido Staponkaus, šių metų konkursas parodė, kad turime nemažai jaunųjų dainininkių, kurios gali tapti puikiomis solistėmis.

V. Jonuškaitės-Zaunienės konkursas skatina jaunąsias dainininkes tobulinti lietuvių dainavimo mokyklos tradicijas, kūrybiškai augti ir bręsti. Šią savaitę klausysime ir S. Baro jaunųjų dainininkų konkurso. Palinkėsime sėkmės ir jiems.

Vidutis Bakas



 
© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.