Vilniaus mažojo teatro jaunimui – pirmieji pripažinimo ženklai

7 MD
Iš Mogiliove (Baltarusijoje) kovo 21–27 d. vykusio tarptautinio jaunimo teatro forumo „M.@rt. Kontakt. 2010“ Valstybinis Vilniaus mažasis teatras grįžo su laurais – festivalyje dalyvavusią Antono Čechovo „Žuvėdrą“, režisuotą Rimo Tumino, tarptautinė žiuri pripažino geriausiu jaunimo spektakliu.

Penktą kartą vykusiame jaunimo teatro forume dalyvavo trupės iš Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Moldovos ir Lenkijos.

 

Po Vilniaus mažojo teatro spektaklio festivalyje dalyvavę teatro kritikai stebėjosi, kaip tokiems jauniems aktoriams pavyko priversti žiūrovus negalvoti apie akivaizdų amžiaus skirtumą tarp jų ir vaidinamų personažų. „Šį sąlygiškumą publika priėmė iš karto. Tai – lietuvių aktorių meistriškumo įrodymas“, – rašė festivalio spauda apie „Žuvėdrą“. Praėjus daugiau kaip metams po premjeros, spektaklis gerokai sutvirtėjo, tapo intymesnis ir asmeniškesnis.

 

Tik grįžę iš Baltarusijos, jaunieji Rimo Tumino auklėtiniai pakvietė į Teatro dienos šventę Mažajame teatre. Susibūrę į neformalią grupę „Kur aš tai mačiau?“, jie parodė šmaikščią ir nostalgišką teatralizuotą koncertinę programą „Kur aš tai girdėjau?!“, kurią režisavo Paulius Ignatavičius. Koncertą, kuriame kartu su savo kurso draugais dalyvavo ir šiųmečių „Auksinių scenos kryžių“ laureatai Toma Vaškevičiūtė ir Daumantas Ciunis, Mažajame teatre dar bus galima išvysti balandžio mėnesį. 

 

Birželio pradžioje šiemet LMTA magistro studijas baigiantys aktoriai ir režisieriai pakvies į jau tradiciniu tapusį debiutų festivalį „Tylos!“, kuriame bus pristatyti skirtinguose teatruose sukurti ir dar kuriami režisierių Artūro Areimos, Pauliaus Ignatavičiaus, Gabrielės Tuminaitės ir Viliaus Malinausko spektakliai.

 

VMT inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.