„Skalvija“ kviečia į išskirtinį paskaitų ciklą apie dokumentinį kiną

7MD informacija
„Skalvijos“ kino centras kviečia kinu besidominčius žmones į išskirtinį dvylikos paskaitų ciklą apie dokumentinį kiną. Ciklą „Kitoks dokumentinis kinas“ ves vienas garsiausių Lietuvos dokumentinio kino kūrėjų Audrius Stonys.

Intensyviai kuriantis, nuolat kviečiamas dėstyti užsienio kino mokyklose, režisierius Audrius Stonys šį pavasarį rado laiko savo žiniomis bei patirtimi pasidalyti su Lietuvos kino žiūrovais. „Skalvijos“ kino centre rengiami kursai bus skirti suaugusiems žmonėms, besidomintiems dokumentiniu kinu.

 

„Susitikimuose griausime stereotipinę nuostatą, kad dokumentika – nuobodus kalbančių galvų reportažinis kinas. Susipažinsime su kitokiu dokumentiniu kinu, tyrinėjančiu žmogaus sielos gelmes ir vis iš naujo atrandančiu pasaulio ir žmogaus stebuklą. Žiūrėdami filmus, diskutuodami, atlikdami tam tikras užduotis bandysime suprasti ir pajusti, kaip autoriaus žvilgsnis transformuoja kasdienę realybę. Nenorėčiau, kad susitikimai taptų teorinėmis paskaitomis. Dokumentinis kinas, kaip ir realybė, netelpa į sausas teorines schemas“, – paskaitų ciklą pristato režisierius.

 

Per paskaitas bus rodomi dokumentiniai, vaidybiniai filmai ir jų ištraukos, padėsiančios atskleisti dokumentikos temų, stilių, žanrų spektrą. Programoje numatytos Wernerio Herzogo, Henriko Šablevičiaus, Hertzo Franko, Jay Rosenblatto, Arturo Pelešiano, Chriso Markero ir Audriaus Stonio filmų peržiūros, aptarimai ir praktinės užduotys.

 

Paskaitos vyks dukart per savaitę, patogiu dirbantiems žmonėms metu – antradienio ir ketvirtadienio vakarais „Skalvijos“ kino centre bei Lietuvos kinematografininkų sąjungoje. Taip pat dalyviai vykstant kursams galės žiūrėti „Skalvijos“ repertuaro filmus su 50 proc. nuolaida.

 

Registracija vyks iki kovo 21 dienos el. paštu [email protected].

Daugiau informacijos www.skalvija.lt.


Skalvijos“ inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.