Savaitės filmai

7MD informacija

Linkėjimai iš Paryžiaus ***

Anksčiau šnipai siuntė linkėjimus iš Maskvos, žlugus geležinei uždangai, šauniųjų CŽV agentų priešai vis dažniau yra ne KGB baisūnai, o teroristai, bet ir vieni, ir kiti mėgsta susitikti Paryžiuje. Džeimsas Rysas (Jonathan Rys-Meyers, pažįstamas iš Woody Alleno „Lemtingo taško“) dirba asistentu JAV ambasadoje Paryžiuje. Kartais jam tenka darbo reikalais susidurti su specialiaisiais agentais. Džeimsas svajoja tapti slaptuoju agentu. Stebuklas įvyksta, kai Paryžius rengiasi tarptautiniam viršūnių susitikimui. Džeimsui patikima tikra misija ir tikras partneris - CŽV agentas Čarlis Vaksas (John Travolta). Džeimsas turi dvi paras rasti su juo bendrą kalbą, antraip žus. Tarp filmo „blogiukų“ knibždėte knibžda tautiniai ir rasiniai stereotipai - kinų narkotikų prekeivių klanas, pasikėsinimą rengiantys teroristai iš Artimųjų Rytų, vargšės narkomanės. Režisierių Pierre'ą Morelį, be abejo, įkvėpė filmo prodiuserio Luco Bessono patirtis kuriant plataus vartojimo kiną. Taip pat vaidina Kasia Smutniak, Amber Rose Revah, Richardas Durdenas (Prancūzija, 2008). (Panevėžys)

 

Persis Džeksonas ir Olimpo dievai: žaibo vagis ***

Chrisas Columbusas kūrė filmus apie vieną namuose berniuką Keviną, Harį Poterį... Naujojo kūrinio herojus - paauglys Persis (Logan Lermann), vieną dieną sužinantis, kad yra graikų dievų palikuonis. Jis turi įvykdyti misiją ir padėti išsaugoti žmonijos ateitį. Paaugliams filme bus prieinamai pateikta senovės graikų mitologija ir gausūs kompiuteriniai triukai. Geriau mažiau ir komiksiškai paprastai nei visiškai nieko, bet Uma Thurman - Medūza ar Rosario Dawson - Persefonė, tiesą sakant, atrodo keistai, o buvęs Bondas Pierce'as Brosnanas, regis, šitoje sąlygiškoje erdvėje jaučiasi visai gerai (JAV, Kanada, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Princesė ir Varlius ****

Tiana gyvena muzikos sklidiname Naujajame Orleane. Vieną dieną į jos namus atklydo varlė, kuri ne tik moka kalbėti, bet dar ir tvirtina, kad yra užburtas karalaitis. Tiana svajoja ne apie rūmus, o apie nuosavą restoraną. Tačiau magiškas bučinys, užuot užbaigęs, tik pradės pasakojimą. „Disney“ studija ir režisieriai Ronas Clementsas ir Johnas Muskeris šį filmą skyrė klasikinės animacijos gerbėjams, tiems, kurie pasiilgo pasakiškos scenerijos ir ne visai dviprasmiškų personažų juokelių (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Valentino diena ***

Pasakojimas apie dešimt skirtingų žmonių, kurių likimai netikėtai susikerta Niujorke per Valentino dieną. Vieniems tai svarbi diena, kiti stengiasi ją kuo greičiau pamiršti, tretiems reikia jausmų protezų. Kažką panašaus pasiūlys populiarių romantinių komedijų režisierius Garry Marshallas. Jis gerai išmano, kokios sudėtinės malonaus visais požiūriais reginio dalys. Todėl ir naujame filme bus gausu žvaigždžių, juokingų situacijų ir dialogų bei lūkesčių išsipildymo. Vaidina Julia Roberts, Anne Hathaway, Hectoras Elizondo, Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooperis, Ericas Dane'as, Patricas Dempsey, Jamie Foxxas, Jennifer Garner, Ashtonas Kutcheris, Queen Latifah ir kiti (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Vilkolakis ***

Šūkis „Kiekvienam žiūrovui po pabaisą“ sėkmingai įgyvendinamas. Dar prieš dvidešimt metų užtekdavo, kad personažui įkąstų musė. Dabar praverčia ir visokie mitologiniai, nacionaliniai ir kitokie baisūnai, kompiuterių triukai. ...Ilgai gyvenęs JAV, Lorensas Talbotas (Benicio Del Toro) grįžta į savo gimtuosius namus Didžiojoje Britanijoje. Vieną dieną jam įkanda vilkolakis ir Lorensas ima virsti pabaisa... Taip pat Joe Johnstono filme vaidina Anthony Hopkinsas, Emily Blunt, Geraldine Chaplin, Hugo Weavingas (D. Britanija, JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)


****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.