Neįgaliųjų teatras pristato spektaklį „Pasiuntinys“

7MD informacija
„Pasiuntinys“ - tai spektaklio skaitymas, sukurtas Klauso J. Joehle'io apysakos „Gyventi meile - pasiuntinys“ motyvais, kuriame „skaito“ ir neregiai.

Pirmojo Lietuvoje nepriklausomo, profesionalumo siekiančio neįgaliųjų teatro „Naujasis teatras“ pristatomo spektaklio idėja - viską galima pakeisti pasitelkus meilę. Vaikus auklėti sunku, nes jiems per trumpą laiką reikia suspėti daug ko išmokyti ir mus. „Meilės nebuvimas - vienintelis man žinomas trūkumas žemėje. Todėl atsipalaiduokite ir paklausykite...“ - tokie pagrindinio spektaklio herojaus Klauso (Aš) žodžiai, kuriais pradedamas spektaklis-meditacija. Spektaklyje „Pasiuntinys“ svarstoma galimybė, kas būtų, jei mintyse sukurta situacija ar įvykis materializuotųsi fiziniame gyvenime. Bet kuri negatyvi mintis gali virsti pozityvia, o vėliau ir tikrove. Nuoširdi baro savininkė Nina, akrobatiškus šokius šokantis barmenas Denis, ieškantis gyvenimo prasmės Klausas (Aš) ir mistinė būtybė Angelas bendrauja, svarsto, analizuoja.


Anot spektaklio režisierės Danutės Keturakytės, „kurti su neįgaliųjų teatro „Naujasis teatras“ kolektyvu yra ne tik išbandymas, bet ir atgaiva sielai. Gera dirbti su žmonėmis, kurie trykšta entuziazmu, optimizmu, tikėjimu ir viltimi, nežiūrint jų negalios. Norėtųsi tuo tikėjimu ir viltimi užkrėsti ir žiūrovus.“ Spektaklyje vaidina Rasa Balsytė, Sigita Belickienė, Jonas Ilevičius, Ramunė Šidlauskaitė, Viktoras Topol, Mantas Zemleckas, Svetlana Laima Zemleckienė; scenografė Birutė Kapustinskaitė.


„Pasiuntinys“ bus rodomas vasario 14 d. 19 val. „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje (Šiltadaržio g. 6). Trukmė 70 min., spektaklis žiūrovams nuo 14 metų.


„Naujojo teatro“ inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.