Dokumentinis filmas apie Beną Šarką

7MD informacija
Vasario 18 d. „Skalvijos“ kino centre įvyks Mykolo Vildžiūno dokumentinio filmo „Šarka2“ premjera.

Vasario 18 d. „Skalvijos“ kino centre įvyks Mykolo Vildžiūno dokumentinio filmo „Šarka2“ premjera. 


Filmą pristatys kūrybinė grupė, o kino centro kavinėje vasario 16-18 d. žiūrovų lauks ir viena trumpiausiai eksponuojamų Gedmanto Kropio fotografijos parodų, kurioje užfiksuotos Beno Šarkos gyvenimo ir kūrybos akimirkos.


Benas Šarka - kūrėjas avangardistas, netradiciškas menininkas ir mąstytojas. Jo performansai paremti pirmapradžiu gamtos ir žmogaus dialogu, vienybės ir sugrįžimo simboliais, vaidinimai grindžiami savita dramaturgija ir griežta tradicine teatro forma.


Beno gyvenime sunkiai apčiuopsi kasdienės buities ritualus ar suklusi išgirdęs ilgą filosofinį monologą. Jam priimtina tik viena bendravimo forma - kūryba. Tik ją pažinęs, pažįsti Beną. Tik pasakojant apie ją gimsta šio menininko portretas. Tačiau Benas Šarka nevadina savęs menininku, o paklaustas, kas jis, tiesiog atsako cituodamas Shakespeare'ą: „Ir kas gi aš esu? Mirtingas mišinys vandens ir molio.“ Taip apie filmo herojų pasakoja dokumentiniame kine debiutuojantis režisierius Mykolas Vildžiūnas, Lietuvos kultūros erdvėje geriau žinomas kaip daugelio pilnametražių filmų antrasis režisierius, renginių režisierius ir prodiuseris.


Studijoje „Just a moment“ sukurtas filmas „Šarka2“ bus dar kartą parodytas vasario 19 d. 18 val. ir 20 d. 18.20.


„Skalvijos“ inf.



© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.