Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Sausio 29-vasario 4


7MD informacija

Share |
„Viskas ore!”


Aušros kariai **

Sveiki atvykę į 2017-uosius! Dešimt metų siaučianti paslaptinga liga verčia žmones vampyrais. Žemėje ima dominuoti nauja rasė. Jie gaudo žmones ir juos augina kaip gyvulius maistui, nes naujos būtybės priklausomos nuo žmonių kraujo. Tačiau pastarųjų lieka vis mažiau. Kai žmonių giminė baigia išnykti, tarp vampyrų atsiranda paskutinių žmonių gynėjų. Šį filmą, pasak autorių, skirtą ir „Matricos“, ir „Jaunaties“ gerbėjams, sukūrė Michaelis ir Peteris Spieringai, o pagrindinius vaidmenis suvaidino Willemas Dafoe, Isabel Lucas, Ethanas Hawke'as, Samas Neillas, Claudia Carvan (JAV, Australija, 2008). (Vilnius, Kaunas)

 

Daktaro Parnaso fantazariumas ****

Fantazuotojas Terry Gilliamas („Brazilija“, „Broliai Grimai“) pasakoja apie Parnasą (Christopher Plummer) ir jo neįprastą reginį, kuriam vykstant žiūrovai gali persikelti į magišką vaizduotės pasaulį - antrąją veidrodžio pusę. Keliaujanti Parnaso trupė suteikia galimybę peržengti proziškos realybės ribas. Tačiau Parnaso burtai turi savo kainą - prieš daugelį amžių jis pasirašė sutartį su velniu, ponu Niku (Tom Waits). Netrukus šis atvyks pasiimti savo grobio - mylimos Parnaso dukters Valentinos. Ši nežino savo lemties ir įsimyli Tonį (paskutinis, nebaigtas Heatho Ledgerio vaidmuo). Dar viena Parnaso sutartis su velniu gali išgelbėti merginą - ji liks su tuo, kuris pirmas užvaldys penkias žmogiškas sielas. Tonis, kurio vizitus anapus tikrovės suvaidino Johhny Deppas, Colinas Farrelas ir Jude'as Law, Valentina bei visa trupė išsirengia į neįtikėtiną kelionę po Londoną. (JAV, D. Britanija, Kanada, Prancūzija, 2009). (Vilnius, Šiauliai)

 

Elijaus knyga ***

...2044-ieji. Po sunaikintą Ameriką keliauja Elijas (Denzel Washington) - vienišius ir laisvasis šaulys. Jis turi paslaptingą knygą, kurioje yra žemės gyventojams išsaugoti būtinos žinios. Elijas patenka į miestelį, kurį valdo meras tironas Karnegis (Gary Oldman). Šis despotas nori ne tik valdyti žmones, bet ir įgyti knygą. Elijas sutinka ir labai patrauklią merginą Solarą (Mila Kunis). Prasideda dramatiška kova už žmonijos išsaugojimą... Mėgstamą populiariosios kultūros temą - artėjančią apokalipsę - režisieriai Albertas ir Allenas Hughes'ai prismaigsto biblinių motyvų, juk neatsitiktinai pagrindinis Elijaus ginklas yra Biblija. Ateistai ir kitokie agnostikai, be abejo, neliks abejingi pagrindinį vaidmenį filme kuriančiam Denzelui Washingtonui. Vienas didžiųjų nūdienos JAV aktorių „Elijaus knygoje“ kalba mažai, dažnai cituoja Bibliją, bet tai tik pabrėžia jo ypatingą charizmą (JAV, 2010). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Viskas ore! ****

Vienas dažniausiai (nors „Įsikūnijimo“, žinoma, niekas nepralenks) visose nominacijose šiemet minimų filmų sukurtas pagal Walterio Kirno romaną. Režisierius Jasonas Reitmanas („Juno“) neapsiriko pagrindinį - atleidimų specialisto Rajano - vaidmenį patikėjęs žavingajam George'ui Clooney. Rajanas atlieka už firmų vadovus darbą, kurio padaryti jie patys nesugeba, ir pasiūlo atleidžiamiems žmonėms „keisti profesinę karjerą“. Daugiausia laiko jis praleidžia skraidydamas lėktuvais arba oro uostuose. Būti vienam Rajanui visai patinka. Bet „Viskas ore“ nebūtų amerikiečių filmas, jei vieną dieną Rajano gyvenime neįvyktų lemtingas susitikimas ir jis neužsinorėtų keisti gyvenimo būdą. Ar taip įvyks? Taip pat vaidina Vera Farmiga, Jasonas Batemanas, Anna Kendrick, Melanie Lynskey (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)



****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas


*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.4 (880), 2010-01-29

Versija spausdinimui

Komentarai

KSSiliJvFhKUIuv, 2011-10-23 08:10

Thanks for sharing. Always good to find a real exeprt.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti