Bestija žydrom akim

7MD informacija
Valstybinis jaunimo teatras sausio 22, 23 d. 18 val. kviečia į premjerinį spektaklį „Bestija žydrom akim“ pagal jaunos dramaturgės Anetos Anros pjesę.

Teatro dailininkas Gintaras Makarevičius ir toliau sėkmingai įgyvendina naujus kūrybinius siekius, režisuodamas jau antrą Anetos Anros pjesę. Prieš metus pasirodė spektaklis „Katinas Temzėje“ apie Londone nuotykių ieškančią merginą. Šį kartą plačiai publikai skirtas naujausias spektaklis „Bestija žydrom akim“ kalbės ir rimtai, ir su humoru apie teatrą, kūrybą bei meilę. Spektaklio kompozitorius - Martynas Bialobžeskis, kostiumų autorė - Sandra Straukaitė.


„Teatras yra nenuspėjamas, todėl mes jį mylime. Visko teatre nutinka. Ir niekas nežino, kas tuo metu vyksta Aktoriaus sieloje“, - sako Aneta Anra. Iš tiesų, jeigu manote, kad gerai pažįstate teatrą, galite apsirikti. Dramaturgė savitai pažvelgė į dažnai garbinamas ir ant pjedestalo keliamas aktoriaus ir teatro kritiko profesijas, išryškindama jų asmenybes ir įpainiodama į paslaptingas meilės intrigas.


Spektaklyje keturi pagrindiniai veikėjai - Aktorius (Andrius Bialobžeskis), Mūza (Aušra Pukelytė), Kritikas (Aleksas Kazanavičius) ir jų Draugas (Sergejus Ivanovas) - gyvena pasaulyje, kuriame svetimi pavidalai, tekstai, kontekstai, svetimos mintys painiojasi su tikrove.


Kodėl kartais nutinka taip, jog nebesinori vaidinti, nebesinori kritikuoti, norisi tiesiog mylėti? Ką gali padaryti Aktorius dėl Mūzos, o gal - Vyras dėl Moters?


Tokie klausimai kilo spektaklio kūrėjams, ir jie pasidavė neribotai fantazijai, maišydami komedijos, dramos ir tragedijos žanrus, tačiau kol kas spektaklio pavadinimo esmės neatskleidžia ir palieka viską spręsti į premjerą atėjusiems žiūrovams.


„Teatras - pati efemeriškiausia meno vieta, kur emocijos dingsta uždangai nusileidus, jos gyvena tik atmintyje, prisiminime, kai scenos darbininkai nukrausto dekoracijas, nuplėšia kulisus, apšvietėjai išneša skersinius prožektorius, o aktorius grimo kambaryje bando nusivalyti grimą skepetaite, nes dėl remonto darbų neveikia dušai. Jis šiandien eis namo pėsčiomis, žinoma, neturės lietsargio, o lauke lyja, jo plaukai padažyti oranžine spalva ir sukelti ant viršugalvio, ak, kaip juokingai jis atrodys eidamas gatve, turėtų užsidėti kepuraitę...“.


Jaunimo teatro inf.

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.