Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Sausio 22-28


7MD informacija

Share |

Aušros kariai **

Sveiki atvykę į 2017-uosius! Dešimt metų siaučianti paslaptinga liga verčia žmones vampyrais. Žemėje ima dominuoti nauja rasė. Jie gaudo žmones ir juos augina kaip gyvulius maistui, nes naujos būtybės priklausomos nuo žmonių kraujo. Tačiau pastarųjų lieka vis mažiau. Kai žmonių giminė baigia išnykti, tarp vampyrų atsiranda paskutinių žmonių gynėjų. Šį filmą, pasak autorių, skirtą ir „Matricos“, ir „Jaunaties“ gerbėjams, sukūrė Michaelis ir Peteris Spieringai, o pagrindinius vaidmenis suvaidino Willemas Dafoe, Isabel Lucas, Ethanas Hawke'as, Samas Neillas, Claudia Carvan (JAV, Australija, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)

Daktaro Parnaso fantazariumas ***

Fantazuotojas Terry Gilliamas („Brazilija“, „Broliai Grimai“) pasakoja apie Parnasą (Christopher Plummer) ir jo neįprastą reginį, kuriam vykstant žiūrovai gali persikelti į magišką vaizduotės pasaulį - antrąją veidrodžio pusę. Keliaujanti Parnaso trupė suteikia galimybę peržengti proziškos realybės ribas. Tačiau Parnaso burtai turi savo kainą - prieš daugelį amžių jis pasirašė sutartį su velniu, ponu Niku (Tom Waits). Netrukus šis atvyks pasiimti savo grobio - mylimos Parnaso dukters Valentinos. Ši nežino savo lemties ir įsimyli Tonį (paskutinis, nebaigtas Heatho Ledgerio vaidmuo). Dar viena Parnaso sutartis su velniu gali išgelbėti merginą - ji liks su tuo, kuris pirmas užvaldys penkias žmogiškas sielas. Tonis, kurio vizitus anapus tikrovės suvaidino Johhny Deppas, Colinas Farrelas ir Jude'as Law, Valentina bei visa trupė išsirengia į neįtikėtiną kelionę po Londoną. (JAV, D. Britanija, Kanada, Prancūzija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

Nindzė žudikas ***

Rytų kovos niekad neišeina iš mados, o paslaptingi kovotojai nindzės nuolat žadina paauglių vaizduotę. Naujasis Jameso McTeigue („V - kaip vendeta“) filmas, be abejo, pirmiausia skirtas būtent šiems, patiems dėkingiausiems žiūrovams. Filmo herojus yra vaikinas Reizo (Rain), kuris vaikystėje pateko į Tibeto kalnuose įsikūrusią slaptą nindzių mokyklą. Čia jis tapo tobulu žudiku, beveik prilygstančiu žiauriam mokytojui (Sho Koshugi). Tačiau laikui bėgant Reizo supranta, kad tarnauja blogiui. Jis atsiskiria nuo savo klano ir apsigyvena Berlyne. Čia jis sutinka amerikietę bylų tyrėją Mariją (Naomi Harris), ši mano, kad kelios kraupios žmogžudystės yra susijusios su nindzėmis. Iš pradžių ja niekas netiki, bet vėliau įvykiai priverčia tuo patikėti net didžiausius skeptikus. Tačiau ne siužetas filme yra svarbiausias. Svarbiausia yra puikūs fiziniai Raino duomenys ir kvapą gniaužiančios nindzių kovos, kur choreografija tampa neatskiriama nuo žudymo. Filme tai rodoma atitinkamai gražiai ir kartais reikšmingai sulėtintai. Nors kovos žiaurokos, galiausiai nugali gėris ir teisybė. Ko daugiau norėti? (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)



****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas


-  -  -

„7 meno dienos“ Nr.3 (879), 2010-01-22

Versija spausdinimui

Komentarai

UErWMogZtoeArT, 2011-12-01 05:47

Please keep towhring these posts up they help tons.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti