Savaitės filmai

7MD informacija



Aušros kariai **

Sveiki atvykę į 2017-uosius! Dešimt metų siautėjanti paslaptinga liga verčia žmones vampyrais. Žemėje ima dominuoti nauja rasė. Jie gaudo žmones ir juos augina kaip gyvulius maistui, nes naujos būtybės priklausomos nuo žmonių kraujo. Tačiau pastarųjų lieka vis mažiau. Kai žmonių giminė baigia išnykti, tarp vampyrų atsiranda paskutinių žmonių gynėjų. Šį filmą, pasak autorių, skirtą ir „Matricos“, ir „Jaunaties“ gerbėjams, sukūrė Michaelis ir Peteris Spieringai, o pagrindinius vaidmenis suvaidino Willemas Dafoe, Isabel Lucas, Ethanas Hawke'as, Samas Neillas, Claudia Carvan (JAV, Australija, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Daktaro Parnaso fantazariumas ***

Fantazuotojas Terry Gilliamas („Brazilija“, „Broliai Grimai“) pasakoja apie Parnasą (Christopher Plummer) ir jo neįprastą reginį, kuriam vykstant žiūrovai gali persikelti į magišką vaizduotės pasaulį - antrąją veidrodžio pusę. Keliaujanti Parnaso trupė suteikia galimybę peržengti proziškos realybės ribas. Tačiau Parnaso burtai turi savo kainą - prieš daugelį amžių jis pasirašė sutartį su velniu, ponu Niku (Tom Waits). Netrukus šis atvyks pasiimti savo grobio - mylimos Parnaso dukters Valentinos. Ši nežino savo lemties ir įsimyli Tonį (paskutinis, nebaigtas Heatho Ledgerio vaidmuo). Dar viena Parnaso sutartis su velniu gali išgelbėti merginą - ji liks su tuo, kuris pirmas užvaldys penkias žmogiškas sielas. Tonis, kurio vizitus anapus tikrovės suvaidino Johhny Deppas, Colinas Farrelas ir Jude'as Law, Valentina bei visa trupė išsirengia į neįtikėtiną kelionę po Londoną. Kartu prasideda ir Parnaso lenktynės su laiku... (JAV, D. Britanija, Kanada, Prancūzija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Įsikūnijimas ***

...Paralyžiuotas karys Džeikas atvyksta į tolimą Pandoros planetą. Jis turi pakeisti nužudytą brolį dvynį, kuris dalyvavo moksliniame eksperimente. Dabar jo avataras - iš toli valdomas biologinis kūnas - turi bendrauti su vietiniais Pandoros gyventojais - didžiulėmis į žmones panašiomis katėmis. Jie nori išsaugoti savo planetą nepaliestą, bet žemiečiai čia aptiko vertingų iškasenų, todėl nusprendė, kad Pandorą būtina kolonizuoti. Visai netikėtai Džekas atsiduria kovos sūkuryje ir yra priverstas rinktis, kieno jis pusėje, - galingos, tobulai ginkluotos Žemės civilizacijos ar gamtą garbinančių ir nuo jos neatsiejamų Pandoros gyventojų. Jau po kelių rodymo savaičių pelningiausiu visų laikų filmu tapęs Jameso Camerono „Įsikūnijimas“ pirmiausia yra grandiozinis reginys - įspūdingas, įdomus, nutrinantis tradicinės animacijos ir realistinio pasakojimo ribas, nepaprastai spalvingas ir didžiai kičinis, o dar lydimas neįtikėtinai lėkštos muzikos. Ekologines idėjas propaguojantis naivus (jei ne infantiliškas) siužetas gal ir nebūtų toks svarbus, jei filmas nepretenduotų į šedevro ar naujo žodžio kino mene statusą. Bet kai saldi pasaka, tegu ir sukurta pasitelkus naujausias ir pažangiausias kino technologijas, skelbiama naujojo kino pradžia, pradedi abejoti, ar tai apskritai yra kinas, ar tik dar vienas naujas plataus vartojimo produktas. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Samas Worthingtonas, Zoe Saldana, Sigourney Weaver (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Viskas normaliai ***

Šis režisieriaus Kirko Joneso filmas - 1990 m. italo Giuseppe Tornatore's filmo „Stanno tutti bene“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė Marcello Mastroianni, perdirbinys. Šįkart našlį, kuris vyksta aplankyti savo vaikų, vaidina Robertas De Niro. Vyras suvokia, kad su vaikais jį siejo dabar jau mirusi žmona. Jis nori užmegzti artimesnius ryšius su savo suaugusiais vaikais ir sužino, kad jų gyvenimas visai ne toks jau ir tobulas. Taip pat vaidina Kate Beckinsale, Samas Rockwellas, Drew Barrymore, Katherine Moening (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)




****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas


*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.