Šokio spektaklis „Malda smėlyje“

7MD informacija
Tarp Lietuvos ir Prancūzijos šiuo metu gyvenanti šiuolaikinio šokio kūrėja Loreta Juodkaitė intensyviai ruošiasi spektaklio „Malda smėlyje“ premjerai, kuri žiūrovams bus pristatyta „Menų spaustuvėje“ gruodžio 31 d. 19 val.

Iki šiol kūrusi daugiausiai monospektaklius, šįkart kūrėja rengia spektaklį penkiems šokėjams - energija ir karščiu pulsuojantį darbą įkvėpė egzotiški Turkijos peizažai ir tradicinė muzika.


Turkų grupės „Kardes Türküler“ muzika paremtas spektaklis „Malda smėlyje“ - tai aistra, energija ir saulės karščiu dvelkiantis kūrinys. Jo leitmotyvas: saulė danguje ir saulė mumyse; saulė - kaip simbolis viso to, kas suteikia prasmę mūsų gyvenimui, įkvepia mus judėti pirmyn, rasti jėgų naujiems iššūkiams.


Šventinei premjerai besiruošiantis kolektyvas - Loreta Juodkaitė, Tautvilas Gurevičius ir Mantas Stabačinskas, Andrius Žužžalkinas ir šokėja iš Belgijos Marjorie Kellen. Dalis kūrybinės komandos vasarą mėnesį svečiavosi Turkijoje, stebėjo šios šalies žmones ir ieškojo įkvėpimo klausdami savęs, kas jungia skirtingo tikėjimo, kultūros, tradicijų žmones. Todėl ir spektaklis - apie žmogiškas vertybes, aktualias šiuolaikiniam žmogui bet kurioje pasaulio šalyje.


„Menų spaustuvės“ inf.

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.