Naujieji metai su Mažuoju teatru

7MD informacija
Ištikimiesiems savo žiūrovams Vilniaus mažasis teatras dovanoja ypatingą naujametinę dovaną – galimybę gruodžio 30 ir 31 dienomis pirmiesiems pamatyti šiuo metu režisieriaus Rimo Tumino repetuojamą naująjį spektaklį „Mistras“ pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę ir simboliškai palydėti 2009-uosius.

Oficiali spektaklio premjera numatoma kitų metų kovo mėnesį, kai teatras minės 20 metų sukaktį. Taigi žiūrovai turės išskirtinę progą tapti unikalaus, gyvo kūrybos proceso liudininkais ir pamatyti tai, ko galbūt neišvys tikrosios premjeros publika.

 

Mariaus Ivaškevičiaus „Mistras“, kaip ir „Madagaskaras“, siūlo netradiciškai pažvelgti į garsias istorines asmenybes, nešabloniškai pasvarstyti apie lietuvių tautos identitetą. „Mistro“ centre – Adomo Mickevičiaus biografija ir likimas, o kartu – „tikro“ herojaus, kurio galbūt nesąmoningai ilgimės šiandien, paieškos. Pjesėje iškyla „egzotiškos“ Lietuvos vaizdas – šalies, kurioje „viskas dar painu, neišsikristalizavę: Rusija, jos viduje – Lenkija, Lenkijos viduje – Lietuva, o šios viduje – sprogimo laukiantys indai“; šalies, kurioje žmonės, keldami taurelę, linki vieni kitiems „prisikelti literatūroje“ ir kuriems „visos žemės vienodai svetimos“. Taip pat, kaip ir „Madagaskare“, veikėjai apsėsti utopiškų idėjų ir projektų, manijos kurti originalumu pritrenkiančias teorijas.

 

Spektaklyje vaidmenis kuria aktoriai Jokūbas Bareikis (Mickevičius), Ramūnas Cicėnas (Mistras), Gintarė Latvėnaitė (Celina, Mickevičiaus žmona), Valda Bičkutė (Ksavera, guvernantė), Audrius Bružas (Balzakas), Mantas Vaitiekūnas (Šopenas), Leonardas Pobedonoscevas (Pjeras Leru, filosofas), Ilona Kvietkutė (Žorž Sand), Ineta Stasiulytė ir Vaida Būtytė (Margaret, žurnalistė), Vytautas Rumšas (lietuvis). Scenografiją kuria Adomas Jacovskis, muziką – Faustas Latėnas, kostiumus – Juozas Statkevičius.

 

Naujametinių vakarų žiūrovai galės pasimėgauti šampano taure, o gruodžio 31-ąją, po „Mistro“ vaidinimo, skambant gyvai muzikai, taip pat pabendrauti su Rimu Tuminu.


Vilniaus mažojo teatro inf.

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.