Iš Dievų gyvenimo

Kęstutis Šapoka
Kas ten tviska ant grupės „69 danguje“ narės Nijolės Pareigytės (25), atėjusios palaikyti mylimojo į krepšinio rungtynes, piršto? Ar tik ne širdies draugo krepšininko Artūro Jomanto dovanotas sužadėtuvių žiedas?


 „Žiedas. Nuo Artūro. Bet ne sužadietuvių, - šyptelėjo Nijolė. - Tiesiog gimtadienio proga iš mylimojo gavau gražią dovaną: žiedą ir kaklo papuošalą. Ne briliantai, ne auksai, bet gražu...“ O kaipgi sužadėtuvės? „Dar neįvyko ir nežinau, kada įvyks. Šį kartą nieko neslepiu“, - patikino Nijolė.


„Krypt, trakšt, ir viskas. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu“, - liūdnai šypteli televizijos laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė (23), praėjusį šeštadienį, prieš pat šokių projekto tiesioginę transliaciją, patyrusi kojos traumą ir su partneriu Arturu Bajor pasitraukusi iš dalyvių gretų. Praėjus keletui dienų nuramina: ji neprikaustyta prie lovos, gali vaikščioti, dirbti, bet šokti ant parketo, deja, nebepajėgia.


„Tai, kas atsitiko, nėra baisiausias dalykas gyvenime. Būna ir gerokai baisesnių“, - guodžia save Aistė. Priimdama projekto rengėjų siūlymą dalyvauti televizijos šokių projekte „Šok su manimi“, baleto mokslų ragavusi mergina jau žinojo galinti patirti traumų. Jų būta ne sykį - kaip tik dėl to paauglystėje atsisakė balerinos karjeros. „Turbūt esu paveldėjusi silpnus sąnarius - tėtis irgi turi problemų su keliais. Bet pradėjau šokti, įsivažiavau, lyg ėmė sektis - ir še tau, - mosteli, - juokingiausia, kad traumą patyriau ne darydama kokį sudėtingą triuką, o paprasčiausiai keldamasi nuo grindų. Generalinė repeticija vyko likus porai valandų iki tiesioginės transliacijos. Kilstelėjau, sukniubau, užsidengusi veidą krūpčiojau...


Aplinkiniai pamanė, kad nudribau ir juokiuosi iš savęs - Arturas į mane dar paleido riešutą, kad baigčiau tuos juokus ir stočiau šokti! Pamatę, kad iš tiesų laikau apkabinusi koją ir verkiu, ėmė bėgioti aplink ir rėkauti: „Darykite ką nors! Darykite ką nors!“


Kaunietę dizainerę Audronę Bunikienę sukurti kolekciją „Mano baltas rojalis“ įkvėpė elegantiškas instrumentas, puošiantis jos saloną Vilniuje. „Pamenu, kai jį tik atvežė, prisėdau, nukėlusi dangtį išvydau baltų ir juodų klavišų derinį. Tada ir gimė mintis atiduoti duoklę muzikai, kuri mane lydi ir užkrečia gera nuotaika visą gyvenimą“, - prisipažino dizainerė, kontrastingą kolekciją pristačiusi skambant rojalio garsams.


Dainininkas Deividas Norvilas (28), prieš kelis mėnesius apsigyvenęs nuosavame bute, į jį neįsileidžia ne tik žurnalistų, bet ir savo draugų. „Nenoriu, kol viskas nebaigta“, - nukerta Deivis. Tačiau jis, regis, neturi noro atlapoti durų ne tik į savo miegamąjį, bet ir atskleisti, kas iš tiesų dedasi jo širdyje. „Taip, mano draugystė su Renata tėra reklaminis triukas!“ - viską juokais bando paversti dainininkas, po „Žvaigždžių duetų“ pradėjęs draugauti su scenos partnere Renata Voitechovskaja (29). Bet ar tikrai šiuose žodžiuose nėra nė kruopelytės tiesos?


Trumpam dingęs iš viešumos Žilvinas Grigaitis (38) vėl šypsosi fotografams. Dieną prieš savo gimtadienį su jais ir daugybe pažįstamų nusprendęs išgerti taurę vyno, jis buvo labai paslaptingas. „Kol kas neturiu ką pasakyti“, - kartojo visiems, kurie smalsavo, kokį naują iššūkį priėmė ir kokį naują darbą turi. Vis dėlto paveikslais išpuoštas gimtadienis galerijoje daugeliui pasirodė pirmoji Žilvino surengta viešųjų ryšių akcija. „Gero nekomercinio meno pasaulyje nėra. Blogo - taip, nes jis niekam nereikalingas, jo niekas neperka. Paprastai yra taip - kuo geresnis menininkas, tuo aiškesnis jo meno įvertinimas piniginiu ekvivalentu“6,  - teigia žymus verslininkas Vilmantas Marcinkevičius.


Muzikos ekspertų prognozės, kad seksualiųjų vilioklių „Yva“ debiutinis albumas „Berniukams“ taps viena karščiausių vasaros sezono plokštelių, pasitvirtino. Birželio viduryje pasirodęs albumas graibstyte graibstomas ir jau per pirmąsias dvi savaites tapo auksiniu - buvo parduota dešimt tūkstančių kopijų. „Kai leidėjai pranešė šią žinią, mūsų džiaugsmui nebuvo ribų - ir juokėmės, ir plojome rankomis, ir šaukėme, ir, žinoma, gurkštelėjome šampano, - pasakojo linksmai nusiteikusi „Yvos“ vokalistė Natalija. - Jei atvirai, vos pasirodžius albumui truputį nerimavau - ar klausytojai jį priims? Slapčia vyliausi, kad plokštelė taps auksine, tiesa, ne taip greitai. Dabar tikiuosi, kad mūsų plokštelė taps ir platinine.“ Panašu, kad „Yvos“ gražuolėms ilgai laukti nereikės - jau parduota beveik 14 tūkstančių albumo „Berniukams“ kopijų.



1Žmonės, 2009 m. gruodžio 3 d., Nr. 49 (328), p. 4.

 2 Ten pat, p. 32.

 3 Ten pat, p. 102.

 4Klubas, 2008 m. gruodžio 15 d., Nr. 51 (202), p. 26.

 5Žmonės, 2008 m. rugsėjo 4 d., Nr. 36 (263), p. 12.

 6 Prieiga per internetą: http://tv.diena.lt/naujienos/v-marcinkevicius-gero-nekomer cinio-meno-nera-248055

 7 Prieiga per internetą: http://www.music.lt/?news;id.5741;quote.298223;quote.304499



© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.