Savaitės filmai

7MD informacija

Antikileris D.K.: meilės kaina *

Tai jau trečiasis filmas apie Lapinu pramintą buvusį milicijos majorą Korenevą, kuris, likvidavęs teroristų gaują, tęsia kovą su blogiu. Šįkart blogis suranda Korenevą klinikoje, kur šis bando pasislėpti nuo tikrovės. Bankininkas Chondačiovas ir jo asistentė Katia prašo Korenevą rasti nusikaltėlius, pasikėsinusius į bankininką ir pavogusius didelę sumą pinigų. Majoras sutinka, tik jį labiau domina mergina. Tačiau tyrimas vėl privers susitikti milicininką su praeitimi, kurią jis nori pamiršti. Netyčia užklydusius į filmą gal paguos mintis, kad net ir patys blogiausi filmai, ypač jų tęsiniai, gali būti savotiškas šalies, kurioje tas filmas sukurtas, gyventojų pasąmonės monologas. Turint galvoje, kad populiarų žodį „mentas“ nuolat girdi ir lietuviškose televizijose, tai gali būti net įdomu. Režisieriaus Eldaro Salavatovo filme vaidina Goša Kucenka, Viačeslavas Razbegajevas, Jekaterina Klimova, Ivanas Bortnikas, Stanislavas Liubšinas, Michailas Jefremovas (Rusija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai)

 

Antikristas ***

...Ji (Charlotte Gainsbourg) ir Jis (Willem Dafoe) netenka kūdikio. Moteris vis labiau grimzta į depresiją. Jis - profesionalus psichoterapeutas - nusprendžia išvežti žmoną į gamtą. Ten, paslaptingame Edeno miške, jie abu peržengs ribą, už kurios baigiasi realybė. Filmo siužetas paprastas ir minimalus. Tačiau Andrejui Tarkovskiui savo filmą dedikavęs von Trieras „Antikriste“ „pabarsto“ daug filosofinių dar rusų režisieriaus gvildentų temų - Dievo ir amžinybės, blogio ir gėrio, gamtos ir kultūros, chaoso ir harmonijos... Logiškiausiai von Trieras plėtoja vyro ir moters santykių - amžino lyčių karo temą, kuri baigiasi drastišku susinaikinimu. Režisierius pasitelkia net viduramžių raganų kankinimus, tradicinę mizoginiją ir nori kuo labiau šokiruoti žiūrovus. Būti filosofu režisieriui sekasi sunkiau (Danija, Vokietija, Italija, Prancūzija, Lenkija, 2009). (Vilnius)

 

Jaunatis *

Stephenie Meyer knygos apie po nelaiminga žvaigžde gimusius įsimylėjėlius baigia nukonkuruoti Daną Brauną ir romanus apie Harį Poterį. Neseniai ta paaugliams skirta vampyrų muilo opera iš knygų persikėlė į kino ekranus. „Jaunatis“ - antrasis vadinamosios „Saulėlydžio sagos“ filmas, kuriame tęsiama septyniolikmetės Belos Svan ir jaunojo vampyro Edvardo Kaleno meilės istorija. Vaikinas palieka mylimąją. Laimė, merginos visada turi ištikimų vaikystės draugų. Vienas jų, Džeikobas, padės Belai. Bet per anksti nesidžiaukite, kad artėja laiminga pabaiga: Džeikobas taip pat slepia niūrią paslaptį... Chriso Weitzo ekranizuotoje infantiliškos masinės kultūros banalybių puotoje vaidina Robertas Pattinsonas, Kristen Stewart, Tayloras Launeris, Ashley Greene, Peteris Facinelli (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Kalėdų giesmė ***

Naujausia klasikinės Charleso Dickenso pasakos ekranizacija skatina laukti Kalėdų. Ją sukūrė įspūdingų kino efektų ir naujausių technologijų meistras Robertas Zemeckis. Kalėdų dvasios - atskleidžia godžiam ir niekingam Skrudžui, koks žmogus jis buvo anksčiau, koks yra dabar ir koks bus, jei ir toliau taip elgsis. Šįkart Skrudžą ir šešis kitus personažus sukūrė Jimas Carrey. Taip pat vaidina Gary Oldmanas, Colinas Firthas, Molly C. Quinn, Bobas Hoskinsas (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Nacių eksperimentas *

Naujas Joelio Schumacherio kūrinėlis priskiriamas filmams, kurie vadinami „nacių siaubo filmais“. Juodoji magija, eksperimentai su žmonėmis ir zombiais juose siejami su Hitleriu, svastika, nemirtingumo paieškomis ir kitokiais Trečiojo reicho „eksperimentais“. Nacių Vokietija ir Holokaustas vis dažniau įpinami į siaubo filmų ornamentus. Kad šis bandymas nelabai pavyko, matyt, liudija faktas, kad kitose šalyse jis iškart buvo išleistas tik DVD formatu. Vaidina Dominicas Purcellas, Jesse Metcalfe'as, Henry Covillas, Michaelis Fassbenderis, Emma Both (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)



****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas


-  -  -

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.