Savaitės filmai

7MD informacija

Išminuotojų būrys ***

Garsios Holivudo režisierės Kathryn Bigelow filmas perkelia į Iraką. Elitinio amerikiečių armijos būrio nariai priversti dalyvauti pavojingame žaidime. Jie turi susivienyti, nes miestas vis labiau grimzta į chaosą. Kiekvienas žmogus čia gali būti potencialus priešas, kiekvienas daiktas - mirtina bomba. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes, David Morse, Evangeline Lilly (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas)

 

Keliautojo laiku žmona ***

Pagal Audrey Niffenegger romaną sukurtas Roberto Schwentke's filmas - tai meilės drama su magiškojo realizmo elementais. Kler pamato savo būsimą vyrą dar būdama maža mergaitė. Ji nežino, kad Henris (Eric Bana) yra keliautojas laiku. Nežinomos antgamtiškos jėgos jį nuolat verčia dingti iš artimųjų gyvenimo ir keliauti. Iš pradžių Kler (Rachel McAdams) tiki, kad didelė meilė Henriui nugalės visus sunkumus ir išsiskyrimus. Tačiau jai vis sunkiau suderinti kūrybą, dukrelės priežiūrą ir laukimą. Taip pat vaidina Ronas Livingstonas, Stephenas Tobolowsky, Brooklynn Proulx (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Pjūklas VI **

Pirmasis filmas apie kraugerį žudiką pasirodė 2004 metais. Prieš kiekvieną Helovyną pasirodo istorijos tęsinys. Kol filmas kuriamas, tęsinio siužetas yra geriausiai saugoma Holivudo paslaptis. Bet ar yra ką saugoti? Juk siaubo filmuose malonumą suteikia tai, kad viskas kartojasi. Režisūroje debiutuojančio penkių „Pjūklų“ montuotojo Kevino Greuterto filme vaidina Tobinas Bellas, Shawnee Smith, Costas Mandyloras, Devonas Bostickas, Karen Cliche (Kanada, JAV, D. Britanija, Australija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Žaidėjas ***

Nelabai įkvepiantys netolimos ateities vaizdeliai: aukštosios technologijos leidžia kontroliuoti žmonių protus. Gražuolio Gerardo Butlerio vaidinamas herojus Keiblas yra žaidimų meistras - jis gali ne tik kontroliuoti kitus žmones, bet ir veikti jų poelgius. Keiblo veiklą susidomėję seka milijonai gerbėjų. Tačiau bėgant laikui Keiblas pradeda vis dažniau galvoti apie savo tapatybę ir ima kovoti su jį įkalinusia sistema. Šią metaforą apie vis didėjančią šiuolaikinių žmonių priklausomybę nuo įvairiausių kompiuterinių žaidimų sukūrė Markas Neveldine'as ir Brianas Tayloras. Kita vertus, pats filmas - dar vieno kompiuterinio žaidimo ekranizacija. Taip pat vaidina Michaelas C. Hallas, Milo Ventimiglia, Johnas Leguizamo ir Logan Lerman (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)



****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas

 

-  -  -

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.