„Skalvijos“ kino akademijoje - medijų pedagogai iš Švedijos

7MD informacija
Jau trečius metus gyvuojanti „Skalvijos“ kino akademija stiprina tarptautinius ryšius ir šią savaitę sulaukė svečių iš Švedijos, Stokholmo menų mokyklos.

Du pripažinti medijų pedagogai Carin Granath ir Oskaras Ekstromas Vilniuje veda kūrybines dirbtuves, kuriose lapkričio 3-4 ir 5-6 d. dalyvauja Vilniaus moksleiviai iš skirtingų tautinių bendruomenių ir Europos humanitarinio universiteto studentai.


Skaitmeninių istorijų kūrimas yra plačiai Europoje taikomas metodas, kuriuo žmonės skatinami pasakoti savo asmenines istorijas, pasitelkę naujas skaitmenines technologijas. Padedami medijų pedagogų, dirbtuvių dalyviai kurs savus 1 minutės trukmės pasakojimus, pasinaudodami tekstu, nuotraukomis, videovaizdais ir muzika. Dirbtuvių vadovai padeda dalyviams visuose istorijos kūrimo etapuose - rašant scenarijų, piešiant kadruotes, fotografuojant, filmuojant ir montuojant.


Vilniuje vyksiančios kūrybinės dirbtuvės yra didžiulio tarptautinio projekto „Shahrazad“ dalis. Tai penkerių metų trukmės literatūrinis projektas, kurio esmė - istorijų pasakojimas ir saviraiškos laisvė. Rengiant kūrybines dirbtuves, literatūrinius susitikimus, parodas, mokyklinius projektus siekiama atkreipti dėmesį į neišgirstus balsus. Projekto metu įvairiais būdais skatinama kurti naujas istorijas, kad ir kur jos rastųsi. Vienas pavyzdžių - kūrybinių dirbtuvių ciklas „1001 skaitmeninė istorija“, kurio tikslas yra sukurti 1001 skaitmeninę istoriją skirtingose Europos šalyse.


„Skalvijos“ kino akademiją remia LR kultūros ministerija, Kultūros rėmimo fondas, Vilniaus miesto savivaldybė.


Daugiau informacijos www.skalvija.lt

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.