Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Spalio 30-lapkričio 5


7MD informacija

Share |
„Žaidėjas“



Baltoji pūga **

Šis filmas - populiaraus komikso ekranizacija, todėl iš režisieriaus Dominico Senos, kadaise sukūrusio įsimintiną „Kaliforniją“, šįkart laukti psichologinio trilerio neverta. Įtampos ir įspūdingų vaizdų bus, nes veiksmas nukelia į Antarktidą, kur žiemą temperatūra gali siekti 84 laipsnius šalčio. Būtent į šitą žemyną savanoriškai atvyksta policininkė Kerė (Kate Beckinsale). Netrukus taps aišku, kad ją atvijo kaltės jausmas ir patirta psichologinė trauma. Bet net pasaulio pakraštyje Kerė bus priversta tirti žmogžudystes. Gudrus nusikaltėlis suteiks galimybę ne tik Kerei išbandyti savo jėgas. Režisieriaus išbandymas - gana minimaliomis sąlygomis sukurti vizualinę odę žmogaus atsparumui, laukinei gamtai ir gražuolės policininkės stiprybei. Taip pat vaidina Tomas Skerrittas, Gabrielis Machtas (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Devintasis ****

Animacinė Shane'o Ackerio juosta (scenarijus Pamelos Pettler) - apie tai, kas vyksta po Apokalipsės. Ateities planetoje, kurią valdo Didžioji mašina, gyvena grupė medžiaginių lėlių, kurioms iškilo sunaikinimo grėsmė. Jos padarys viską, kad išsigelbėtų. Lėlė, ant kurios pečių numeris 9, yra vienintelė menkos grupelės viltis... Filmo prodiuseriai - Timas Burtonas ir Timuras Bekmambetovas, tad visai nekeista, kad „Devintasis“ sujungė veiksmo kiną ir fantastiką. Devynias lėles įgarsino Elijah Woodas, Christopheris Plummeris, Martinas Landau, Johnas C. Reilly, Crispinas Gloveris, Jennifer Connelly ir Fredas Tatasciore (JAV, 2009). (Vilnius, Panevėžys)

 

Šalti apkabinimai ****

Pedro Almodovaras aiškina, kad naujausias filmas yra gana nebūdingas, kad jame pasakojama daug istorijų, bet kiekviena jų - nebaigta. Įvykiai rodomi chronologiškai, tačiau jie kuria savotišką dėlionę, be to, fragmentai lieka nebaigti. Todėl režisierius bijo, kad filmą bus sunkiau žiūrėti nei kitus tradiciškai istoriją pasakojančius jo kūrinius. Tai - filmas-koliažas, ir ne tik senų nuotraukų, prisiminimų, bet ir Almodovaro mėgstamų kino stilių bei žanrų. Tai ir filmas apie prarastą meilę. ...Ji buvo pradedanti aktorė, jis - režisierius. Ji buvo prodiuserio draugė, jis kūrė filmą, kuriame ji vaidino. Paskui įvyko avarija. Ji žuvo. Jis neteko regėjimo, pakeitė pavardę ir tapo populiariu rašytoju. Todėl tai ir filmas apie prarastą tikėjimą kinu, ir apie neblėstančią Almodovaro meilę jam. Geriausiai tą meilę įkūnija pagrindinę heroję suvaidinusi Penelope Cruz. Taip pat filme vaidina Lluis Homar, Lola Duenas, Jose Luis Gomez, Ruben Ochandiano (Ispanija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Žaidėjas ***

Nelabai įkvepiantys netolimos ateities vaizdeliai: aukštosios technologijos leidžia kontroliuoti žmonių protus. Gražuolio Gerardo Butlerio vaidinamas herojus Keiblas yra žaidimų meistras - jis gali ne tik kontroliuoti kitus žmones, bet ir veikti jų poelgius. Keiblo veiklą susidomėję seka milijonai gerbėjų. Tačiau bėgant laikui Keiblas pradeda vis dažniau galvoti apie savo tapatybę ir ima kovoti su jį įkalinusia sistema. Šią metaforą apie vis didėjančią šiuolaikinių žmonių priklausomybę nuo įvairiausių kompiuterinių žaidimų sukūrė Markas Neveldine'as ir Brianas Tyloras. Kita vertus, pats filmas - dar vieno kompiuterinio žaidimo ekranizacija. Taip pat vaidina Michaelas C. Hallas, Milo Ventimiglia, Johnas Leguizamo ir Logan Lerman (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

„7 meno dienos“ Nr.39 (868), 2009-10-30

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti