Lotynų Amerikos kinas Vilniuje

7MD informacija
Spalio 29 d. – lapkričio 5 d. „Kino pavasaris“ vėl kviečia į tradicines Lotynų Amerikos kultūros dienas. Galėsite pasinerti į šių kraštų kino tikrovę, išgirsti temperamentingos muzikos ritmus, paskanauti vietinės virtuvės patiekalų, pasiklausyti poezijos ir pagurkšnoti vyno ar tekilos.


Lotynų Amerikos kino savaitės filmai – tai pietietiško kolorito bei kitokiu ritmu pasakojamos istorijos iš Meksikos, Brazilijos ar šių šalių gyventojų nuotykiai svečiose šalyse. Tai Meksikos komiška fantastinė drama „Diena be meksikiečio“ (rež. Sergio Arau, 2004), Brazilijos ir Portugalijos romantinė komedija „Ir visa tai yra fado“ (rež. Luis Galvao Teles, 2004), „Meksikietiška drama“ (rež. Gerardo Naranjo, 2006) ir Brazilijos drama „Sapnai apie žuvis“ (rež. Kirill Mikhanovsky, 2006).

 

Nepraleiskite progos paragauti Pietų Amerikos vyno ar kitų gėrimų bei pasiklausyti poeto Federico Garcios Lorcos eilių, skaitomų muzikanto Jurgio Didžiulio ir aktoriaus Aisčio Mickevičiaus. Tam labai tiks lapkričio 2-oji ir Pietų Amerikos dvasia alsuojančios naujos vyninės „Lola“ aplinka.

 

Atsikvėpti ir pasižvalgyti po Pietų Amerikos šalis, jos gamtos vaizdus bei žmonių kasdienio gyvenimo ir aplinkos fragmentus kviečia jungtinė ES projekto „Veiklus jaunimas“ paroda „Pietų Amerikos kasdienybės atspindžiai“, veikianti Vilniaus miesto savivaldybėje.

 

Šv. Kotrynos bažnyčioje lapkričio 5 d. skambės Brazilijos bosanova. Čia muzikuos „Pieno lazerių“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė ir ne tik Lietuvos džiazo pasaulyje žinomi muzikantai.


„Kino pavasario“ inf.

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.