Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


7MD informacija

Share |
„Kad ir kas benutiktų”

 

Kad ir kas benutiktų ****

Po ilgokos pertraukos naujojo Woody Alleno filmo herojai vėl yra Niujorko gyventojai. Mėgstamą temą - jausmus ir žmonių tarpusavio santykius - Allenas šįkart analizuoja pasitelkdamas smarkiai suaugusį vyriškį Borisą (Larry David), kurio gyvenimo būdas radikaliai pasikeičia. Permainų variklis - jausmai dvidešimtmetei Melodi (Evan Rachel Wood). Tie pasikeitimai veikia ir artimiausius Borisui žmones bei tampa įvairių peripetijų priežastimi. Taip pat vaidina Henry Cavillas, Patricia Clarkson (JAV, 2009). (Vilnius)

 

Lengvabūdė marti ***

Noelis Cowardas - populiarius XX a. dramaturgas, pagal jo kūrinius sukurtas ne vienas klasikinis filmas, jis ir pats tapo filmų personažu. Pjesę „Easy Virtue“, pagal kurią sukurtas šis režisieriaus Stephano Elliotto filmas, Cowardas sukūrė 1924 m., būdamas vos dvidešimt trejų. Prisimindamas jos sėkmę, Cowardas rašė: „Liūdna, kad tiek daug žmonių šokiruoja tiesa ir tiek nedaug - apgavystė“. ...Jaunas anglas Džonas (Ben Barnes) beprotiškai įsimyli ir veda gražią amerikietę Laritą (Jessica Biel). Tačiau Džono motina (Kristin Scott Thomas) tikėjosi ne tokios marčios. Todėl netrukus šeimos dvare prasideda mirtinos kautynės. Motina išnaudoja kiekvieną situaciją, norėdama priversti marčią atsiskleisti iš blogosios pusės. Ši suvokia, kad gali prarasti vyrą, todėl ne tik stengiasi, kaip tik gali, bet ir bando pakeisti žaidimo taisykles. Taip pat vaidina Colinas Firthas, Kimberley Nixon (D. Britanija, 2008). (Vilnius, Šiauliai)

 

Našlaitė ***

Keitė (Vera Farmiga) ir Džonas (Peter Sarsgaard) skaudžiai išgyvena savo negimusio vaiko praradimą. Norėdami kuo greičiau sugrįžti į normalų gyvenimą, jie nusprendžia įsivaikinti. Našlaičių namuose jų dėmesį patraukia devynerių metų mergaitė Ester (Isabelle Fuhrman). Netrukus Keitė supranta, kad su Ester susiję neįtikėtini įvykiai, kad ji kelia pavojų. Deja, Keit žodžiais patikės, kai jau bus per vėlu. Režisierius Jaume Collet-Serra - ne pirmas, siaubo filme rodantis grėsmę keliančius vaikus. Tokių personažų kine vis daugėja. Ką tai galėtų reikšti? (JAV, Kanada, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Negarbingi šunsnukiai ***

Quentinas Tarantino gali imtis bet kokios temos, tačiau jo filmas pirmiausia pasakos apie režisieriaus meilę kinui. Ji visada nustelbia siužetą. Naujausio filmo personažai nuolat kalba apie kiną, nors siužetas pasakoja apie amerikiečių būrį, kuris vokiečių okupuotoje Prancūzijoje medžioja ir žiauriai žudo nacius. Todėl neatsitiktinai pasakojimo centre atsiduria nedidukas Paryžiaus kino teatras. Jo savininkė yra žydė Šošana (Melanie Laurent), kuriai pavyko išsigelbėti per šeimos sunaikinimo akciją. Šošana nori keršyti. To paties trokšta ir žiauraus Aldo (Brad Pitt) vadovaujami kariai. Ir viena, ir kiti sugalvoja planą, kaip sunaikinti į nacių propagandinio filmo premjerą Paryžiuje susirinkusią III Reicho grietinėlę. Savaime suprantama, kad pagrindinis ginklas bus kino juosta... Gudrų esesininką suvaidinęs austrų aktorius Christopheris Waltzas šiemet Kanuose buvo apdovanotas už geriausią vyro vaidmenį. Taip pat vaidina Tilis Schweigeris, Eli Rothas, Diane Kruger (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)

 

Rugpjūčio šventė ***

Ne vieno festivalio žiūrovų simpatijas užkariavęs scenaristo Gianni di Gregorio režisūrinis debiutas pasakoja apie nevykėlį Džovanį, kuris prisidarė daug skolų ir nepajėgia jų išsimokėti. Džovanis gyvena su mama. Kai Žolinių išvakarėse namo savininkas paprašo Džovanio prižiūrėti jo mamą, vyras negali atsisakyti. Netrukus su panašiu prašymu į jį kreipiasi ir šeimos gydytojas. Kai viename bute susirinks penkios išskirtinės pagyvenusios moterys ir kiekviena jų norės būti dėmesio centre, Džovaniui teks gerokai paprakaituoti. Vaidina Gainni di Gregorio, Valeria de Franciscis, Maria Cali, Marina Cacciotti (Italija, 2008). (Vilnius)


 

****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas

 

 

„7 meno dienos“ Nr.34 (863), 2009-09-25

Versija spausdinimui

Komentarai

huDrxNysm, 2012-01-11 05:44

You have the monopoly on useful inofmraotin-aren't monopolies illegal? ;)

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti