Europos videoedukacijos forumas

7MD informacija
Šiandien, rugsėjo 18 d., Vilniuje vyksta Europos videoedukacijos forumas, draugėn subursiantis Lietuvos, Austrijos, Baltarusijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Kipro, Švedijos, Vengrijos, Vokietijos judančių vaizdų edukacijos specialistus, medijų aktyvistus ir teoretikus, žurnalistus ir pedagogus. Europos videoedukacijos forumas – pirmasis tarptautinio judančių vaizdų edukacijos projekto „Viducate“ renginys.

„Mokiniai ir studentai turi būti lavinami ne tik kaip kritiški medijų stebėtojai, bet ir kaip audiovizualinių pranešimų kūrėjai bei prodiuseriai, kaip interaktyviųjų medijų vartotojai“, – teigia vienas forumo dalyvių, Valjadolido universiteto profesorius Alfonso Gutierrezas. Projektas „Viducate“ vienija naujas judančių vaizdų galimybes ir jų formas edukacijos procesuose siekiančias atrasti organizacijas bei asmenis iš skirtingų Europos šalių. VšĮ „Meno avilys“, šiame projekte atstovaujantis Lietuvai, kartu su partneriais sumanė pirmąjį projekto renginį skirti temai „Judantys vaizdai ir kūrybiškumas“.

 

Forumas kviečia kalbėtis visus besidominčius videoedukacija. Pirmoje forumo dalyje bus pristatyta „Viducate“ misija ir įvairūs videoedukacijos aspektai. Diskutuoti apie tai, ar ugdymas gali tapti „skaitmeninės revoliucijos įkaitu“, ar „išlaisvintoju“, forumo dalyvius kviečia Londono universiteto profesorius Robertas Fergusonas. Vokietijos „Open Channel“ federacijos generalinis direktorius ir „Open Channels for Europe!“ asociacijos prezidentas Juergenas Linke dalinasi patirtimi su Lietuvos ir Baltarusijos medijų aktyvistais ir teoretikais. Lietuvos Respublikos švietimo ministerijos, Ugdymo plėtotės centro ir nevyriausybinių organizacijų atstovai apie tai, kas yra videoedukacija ir kokios jos atmainos Austrijos, Vengrijos, Švedijos ir Lietuvos mokyklose, diskutuoja su Austrijos Respublikos švietimo ministerijos Medijų edukacijos departamento vadove, Europos Komisijos medijų raštingumo ekspertų grupės nare Susanne Krucsay ir medijų raštingumo eksperte Zsuzsanna Kozák (Vengrija).

 

Rugsėjo 19-ąją „Viducate“ ir VšĮ „Meno avilys“ Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų mokytojams surengs seminarą, kurį ves tarptautinė lektorių komanda. Seminare pedagogai turės galimybę pasidalinti patirtimi su Austrijos, Kipro, Švedijos medijų pedagogais, išklausyti įvado apie medijų edukaciją, judančių vaizdų dramaturgiją, išbandyti save kuriant videodarbus. Dalyviai įgis žinių apie Lietuvoje kol kas retai vartojamą recepcijos sąvoką, jos taikymą videoedukacijoje. Seminaro lektoriai: Ina Alm (Pedagogikos centras, Švedija), Christos Christodoulou (Kipro Respublikos švietimo ministerija), Renate Holubek (Austrijos Respublikos švietimo ministerija), Gintė Žulytė („Meno avilys“), Milda Laužikaitė („Meno avilys“).

 

„Meno avilio“ inf.

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.