Spalį - „Vilniaus kino šortai“

7MD informacija
Rudens sezonui siūlome pasitrumpinti kelnių klešnes, nes kur buvę, kur nebuvę startuoja „Vilniaus kino šortai 2009“. Spalio 1- 4 d. vyksiantis tarptautinis kino mokyklų ir atskirų jaunųjų kino režisierių trumpametražius filmus pristatantis festivalis - jau ketvirtasis.

Organizatorė Rimantė Daugėlaitė džiaugiasi, kad sostinėje viso pasaulio naujosios kartos kinematografininkų trumpametražes juostas pristatantis įvykis yra tiek re(n)ginys publikai, tiek pačių kūrėjų susitikimo vieta. Taip pat smagu, kad šįmet festivalis sulaukė net 182 filmų iš 21 užsienio valstybės. Kaip ir kasmet, iš gautos medžiagos trys tarptautinės žiuri nariai išrinks po geriausią vaidybinį, animacinį ir dokumentinį trumpametražį filmą. Į vertinimo komisiją pakviesti: Taline gyvenanti judančių vaizdų kūrėja, lektorė Dagmar Kase, interaktyvaus kino menininkas ir mokslininkas daktaras Chrisas Halesas iš Londono bei Prancūzijos ambasados kultūros atašė Lietuvoje ir Prancūzų kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Audelinas Chappuis.

 

Visi į festivalį iš įvairių pasaulio šalių atkeliavę filmai yra suskirstyti į dvylika atskirų dinamiškų programų. Jose - spalvoti ir nespalvoti, švelnūs ir aštrūs, jausmingi ir santūrūs vaizdiniai. Juostos varijuoja tarp kasdienybės ir būties gelmių, tikrų istorijų ir fantasmagoriškų nuotykių. Šiais metais programose savo vietą atrado ir Vilniaus šortų draugas, Lenkijos nepriklausomas ir mėgėjiškas festivalis KAN, ketinantis nustebinti lietuvišką auditoriją specialiu lenkiškų filmų rinkiniu.

Be filmų peržiūrų, festivalis žada pateikti ir keletą naujovių. Tai kino šortų partnerio „MEDIA Desk Lietuva“ rengiamos keturių dienų kūrybinės dirbtuvės „Kinas ir naujosios medijos“ bei Turkijos projektas „Art by chance“, judrioje erdvėje, Vilniaus gatvėje, pademonstruosiantis itin trumpus filmukus kelionės tema.

 

„Kino šortų“ festivaliu tikimasi tęsti savotišką kino mokyklų atstovų ir režisierių susitikimo, idėjinių ir kultūrinių mainų tradiciją, kuri taptų tarsi tramplinu į tolimesnį jaunų žmonių bendravimą bei bendradarbiavimą.

 

Festivalį „Vilniaus kino šortai 2009“ organizuoja „Skalvijos“ kino centras. Jis vyks spalio 1-4 d. kino centro patalpose, A. Goštauto g. 2/15, Vilniuje. Bilietus galima įsigyti kino teatro bilietų kasoje. Geriausias vaidybinis filmas bus apdovanotas 1 kilometro kino juosta, šį prizą įsteigė festivalio partneris ir rėmėjas „Kodak“. Visus festivalio duomenis rasite interneto svetainėje www.shorts.lt.

 

Rengėjų inf.

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.