Savaitės filmai

7MD informacija

 

Ledynmetis 3 ***

Dviejų ankstesnių pasakojimų apie ledynmetį herojai vėl sugrįžta: priešistorinė voverė Skretas vėl ieško riešutėlių, bet suranda tikrąją meilę, mamutai laukiasi mamutukų, tigras Diegas susimąsto, ar netapo pernelyg minkštas ir padorus, o tinginys Sidas sulaukia nemalonumų, nes suranda dinozauro kiaušinius. Draugai išsirengs gelbėti Sido ir paklius į požemių pasaulį, kuriame sutiks dinozaurus ir juos medžiojančią vienaakę žebenkštį. Naujame Carloso Saldanhos ir Mike’o Thurmeierio filme yra visa tai, kas ir anksčiau, tiksliau – komedijos ir veiksmo filmo mišinys, tinkantis visoms amžiaus grupėms, ypač toms, kurios nepasens niekad. Lietuviai, žinoma, gali mėgautis lietuviškai įgarsintais personažais. Ledynmetis, regis, niekad nesibaigs (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Pagirios Las Vegase ***

Yra žmonių, kuriems tikrasis košmaras ir prakeiksmas – pagirios. Toddo Phillipso komedijos herojai – iš tokių. Keturi geri draugai išsirengia į bernvakarį Las Vegase. Kitą rytą jie pabunda kamuojami pagirių suniokotame viešbučio kambaryje. Būsimas jaunikis išnyko, o likę neatsimena, kas atsitiko. Jie išsirengia ieškoti draugo, nes iki vestuvių ceremonijos liko tik 40 valandų. Kad suvoktų, kas iš tikrųjų atsitiko, jie turi atkurti praėjusios nakties įvykius. Tada draugai ir sužino, kad vienas jų vedė striptizo šokėją, kitas patyrė homoseksualių nuotykių, kad sutiko nuogą gangsterį iš Azijos, pavogė automobilį, spintoje rado kūdikį ir net susidūrė su boksininku Mike’u Tysonu. Vaidina Bradley Cooperis, Edas Helmsas, Zachas Galifianakis, Heather Graham, Justinas Bartha, Kenas Jeongas, Jeffrey Tamboras (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda)

 

Piršlybos **

Režisierės Anne Fletcher filmas pirmiausia skirtas kino žiūrovei, kuriai jau per trisdešimt, ji miestietė, išsilavinusi, turi gerą darbą ir dažniausiai yra vieniša. Krizės laikais jos ypač neabejingos kelias saldžias užsimiršimo valandas žadančioms romantiškoms komedijoms. Pasakojimas apie panašaus amžiaus viršininkę, kuri turi priversti jaunesnį pavaldinį ją vesti, skirtas būtent joms. Sandros Bullock herojė yra kanadietė, todėl vieną dieną paaiškėja, kad jai būtinas leidimas gyventi JAV. Antraip ji neteks daug ko, bet pirmiausia puikios karjeros. Vienintelis išsigelbėjimas – jaunas nevykėlis (Ryan Reynolds), kurį jau seniai laikas išmesti iš darbo. Viršininkė ima ir pasiperša jam. Kas bus toliau, galima spėti iš trijų kartų... Taip pat vaidina Mary Steenburgen, Craigas T. Nelsonas, Betty White (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Terminatorius: išsigelbėjimas **

Ketvirtojo filmo apie Terminatorių (bet be Arnoldo Schwarzeneggerio) veiksmas nukelia į netolimą ateitį – 2018-uosius. Žmonija žlugo, tarp griuvėsių dar vyksta mirtina mašinų ir žmonių kova. Mašinos puola visur – ore, vandenyje, ant žemės. Džonas Konoras (Christian Bale) vadovauja išlikusių žmonių pasipriešinimo prieš Skainetą ir terminatorius judėjimui. Jo planus pakoreguoja Markusas (Sam Worthington) – svetimas, kurio paskutiniai prisiminimai susiję su mirtininkų kamera. Džonas turi sužinoti, ar Markusas yra atsiųstas iš ateities, ar jis pabėgo iš praeities. Jie išsirengia kelionėn, kuri veda į Skaineto centrą. Čia jie sužinos siaubingą paslaptį apie galimą žmonių rūšies sunaikinimą. Jamesas Cameronas savo Terminatorių pirmą kartą pamatė 9-ajame dešimtmetyje, kai karščiuodamas gulėjo viename Romos viešbutyje. Netrukus sukurtas filmas sutapo su Sovietų imperijos žlugimo pradžia. Atominio karo grėsmė, kuri metaforiškai piešiama pirmuosiuose filmuose apie Terminatorių, išnyko. Tačiau ir naujausiame filme ateitis kupina žmonijos išnykimo grėsmės. Taip pat vaidina Antonas Yelchinas, Chrisas Browningas, Helen Bonham Carter (rež. Josephas McGinty Nicholas, JAV, Vokietija, D. Britanija, 2009). (Kaunas, Klaipėda, Palanga)

 

Tikroji padėtis ***

Pagal populiarų televizijos serialą sukurto Kevino Mcdonaldo („Paskutinis Škotijos karalius“) filmo herojus – vieno Vašingtono dienraščio reporteris Kelas (Russell Crowe) – tiria tragišką įtakingo politiko asistentės mirtį. Kongreso narys Kolinsas (Ben Affleck) – savo partijos kylanti žvaigždė, jos ateitis. Kelas yra senas Kolinso draugas. Tirdamas žmogžudystę, žurnalistas suvokia, kad kai kalbama apie milijardus, nėra tokio žmogaus, kurio negalėtum įtarti. Šiame filme, prabylančiame ir apie žurnalistikos problemas, taip pat vaidina Helen Mirren, Rachel McAdams (JAV, 2009). (Vilnius)

 

Transformeriai: nugalėtųjų kerštas **

Dar vienas pasakojimas apie kino kūrėjų pamėgtas mašinas. Praėjo dveji metai nuo tada, kai jaunasis Semas Vitvikis (Shia LaBeouf) išgelbėjo Žemę nuo lemiamo dviejų tarpusavyje kariaujančių robotų grupuočių susidūrimo. Nepaisant to, Semas vis dar yra eilinis paauglys ir turi savo amžiui būdingų problemų: nežino, kokią aukštąją mokyklą rinktis, nes bijo skirtis su mergina (Megan Fox) ir tėvais. Tačiau netrukus jis vėl atsidurs robotų kovos sūkuryje. Šįkart Semui teks gelbėti ne Žemę, o visatą. Vaikinui tikrai sekasi... Michaelo Bay pasakoje taip pat pamatysime Rainną Wilsoną, Johną Turturro, Joshą Duhamelį (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)

 

Uždaras ratas ***

...Prabangūs automobiliai, prancūzų Rivjera, saulė – tai tik Milo Mlakiano gyvenimo dekoracija. Svarbiausia – jo klanas, šeima, šaknys. Jam tai – pirmasis ratas (toks ir originalus filmo pavadinimas), kurio peržengti negalima. Čia kiekvienas žino žaidimo taisykles ir pasitiki tik savais. Milo svajoja viską, ką turi, palikti vieninteliam sūnui Antonui. Tačiau šis svajoja apie kitokį gyvenimą. Ryšys su Elodi atveria jaunuoliui akis, jis nori peržengti žiauraus tėvo pasaulio ribas. Taip prasideda kova tarp tėvo ir sūnaus, panorusio atsisakyti pernelyg daug kainuojančio palikimo... Šį juodąjį filmą sukūręs Laurent’as Tuelis suvaidinti pagrindinius vaidmenis pakvietė populiarųjį Jeaną Reno ir prieš kelerius metus būsimą žmogėdrą Lekterį suvaidinusį Gaspard’ą Ullielį. Taip pat vaidina Vahina Giocante, Sami Bouajila (Prancūzija, 2009). (Vilnius)

 

Pragaras Konektikute **

Filmo kūrėjai tvirtina, kad pasakojama istorija paremta tikrais faktais. Jie taip pat tvirtina, kad tikrovė visada yra siaubingesnė už bet kurį siaubo filmą, todėl filmo sukeliama baimė bus dar didesnė. Galima nueiti į kino teatrą ir įsitikinti. Siužetas paprastas: Kempbelų šeima persikelia į namą Konektikute ir gyvenimas tampa košmaru... Peterio Cornwello filme vaidina Sophi Knight, Ty Woodas, Virginia Madsen, Elias Koteas ir Amanda Crew (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Visuomenės priešai ***

XX a. 4-asis dešimtmetis JAV buvo pažymėtas Didžiosios depresijos žyme. Jis taip pat pasižymi tuomet labai visuomenę šiurpinusiomis garsių žudikų ir plėšikų istorijomis. Dauguma jų buvo paskelbti „visuomenės priešais“ ir sulaukė mirties. „Visuomenės priešų“ bylos išgarsino ir įtvirtino iki tol nelabai kam žinomą Edgaro J. Hooverio FTB. Režisierius Michaelas Mannas nusprendė kruopščiai atkurti kelių gangsterių bylas. Vieno filmo personažų Dilindžerio, kurį suvaidino Johhny Deppas, istoriją kinas jau pasakojo ne vieną kartą. Filme taip pat vaidina Channingas Tatumas, Christianas Bale’as, Johnas Ortizas ir Marion Cotillard (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.