Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vasara

7MD informacija
Vasaros sezono Trakų pilyje spektakliais, V. Klovos „Pilėnais“, Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras baigia 89-ąjį sezoną.

Atėjusi vasara artistams, deja, nežada laisvalaikio, nes jau šią savaitę teatro operos trupė, choras ir orkestras išvyksta į Estiją, kur Piarnu koncertų salėje liepos 10 d. bus rodoma G. Verdi opera „Aida“, o liepos 11 d. vyks didžiulis Lietuvos operos solistų gala koncertas. Kartu su Sigute Stonyte, Inesa Linaburgyte, Dainiumi Stumbru, Vladimiru Prudnikovu, Vytautu Bakula į gastroles išvyko ir Sandra Janušaitė, Jonas Valuckas bei kiti solistai, dirigentas Martynas Staškus, taip pat svečias, tenoras Olegas Kulko, girdėtas ir mūsų teatro scenoje.

 

Truputis atostogų ir daug repeticijų laukia LNOBT orkestro, liepos pabaigoje išvykstančio į tarptautinį Santandero (Ispanija) muzikos festivalį. Šiųmetinis, jau 58-asis festivalis skirtas dainoms ir sceniniams kūriniams, festivalyje šalia koncertų numatyta ir nemažai spektaklių premjerų. Po pernykščio mūsų orkestro pasirodymo šiame festivalyje, jo vadovybė nutarė į pagrindinį festivalio kūrinį – ispaniškąją G. Donizetti operos „Favoritė“ premjerą – kviesti LNOBT orkestrą. Tad jau dabar teatro koridoriuose skamba šios operos melodijos, atvykęs dirigentas Roberto Rizzi Brignoli intensyviai repetuoja orkestro partiją. Pagrindinius vaidmenis šiame Santandero festivalio pastatyme dainuos Nadia Krasteva, Roberto Frontali, Roberto Scandiuzzi, „Favoritę“ režisuoja ir visą sceninį įvaizdį kuria Čilės Santjago operos teatro režisierius Hugo de Ana. „Favoritė“ bus rodoma du vakarus, o rugpjūčio 8 d. festivalis kviečia į pasaulinę Miguelio Ortegos operos „Bernardos Albos namai“ premjerą, kurioje dainuos Raquel Pierotti, Montserrat Marti, Vicky Pena, Marina R. Cusi, diriguos pats kompozitorius Miguelis Ortega, grieš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro orkestras. Kitas šio kūrinio parodymas turėtų būti Perelados muzikos festivalyje rugpjūčio 10 dieną. Trečioji premjera, kurią rengia LNOBT orkestras, yra baletas pagal P. Čaikovskio „Eugenijaus Onegino“ muziką, statomas Bavarijos valstybinio baleto, vadovaujamo vieno žymiausių choreografų Johno Cranko.

 

Į naująjį, jubiliejinį 90-ąjį sezoną Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kviečia rugsėjo pabaigoje.

 

LNOBT inf.

 

*  *  * 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.