Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


7MD informacija

Share |
„Įkalinta pragare“


Įkalinta pragare ***

Samas Raimi yra pripažintas žanrinio kino klasikas. Naujausiame savo kūrinyje jis grįžta prie mėgstamo žanro - siaubo filmo. Kartu su broliu Ivanu režisieriaus parašyto scenarijaus pagrindas - reali istorija apie „apsėstąją“ vieno Oregono banko darbuotoją, pasirodžiusi spaudoje 1996-aisiais. Filmo herojė Kristina yra nekilnojamojo turto paskolų specialistė. Ji gyvena Los Andžele kartu su savo draugu. Viskas klostosi gerai, kol vieną dieną banke pasirodo paslaptingoji ponia Ganuš. Susirūpinusi savo karjera Kristina atsisako padėti klientei. Keršydama ponia Ganuš paverčia Kristinos gyvenimą tikru košmaru. Norėdama išsivaduoti iš amžino prakeiksmo, Kristina kreipiasi į mediumą... Filmas, matyt, gali tapti savotiška terapija turintiems paskolų. Bet siaubo filmai gydo ne tik nuo jų. Filme vaidina Alison Lohman, Jessica Lucas, Davidas Paymeris, Fernanda Romero (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)

 

Pagirios Las Vegase ***

Yra žmonių, kuriems tikrasis košmaras ir prakeiksmas - pagirios. Toddo Phillipso komedijos herojai - iš tokių. Keturi geri draugai išsirengia į bernvakarį Las Vegase. Kitą rytą jie pabunda kamuojami pagirių suniokotame viešbučio kambaryje. Būsimas jaunikis išnyko, o likę neatsimena, kas atsitiko. Jie išsirengia ieškoti draugo, nes iki vestuvių ceremonijos liko tik 40 valandų. Kad suvoktų, kas iš tikrųjų atsitiko, jie turi atkurti praėjusios nakties įvykius. Tada draugai ir sužino, kad vienas jų vedė striptizo šokėją, kitas patyrė homoseksualių nuotykių, kad sutiko nuogą gangsterį iš Azijos, pavogė automobilį, spintoje rado kūdikį ir net susidūrė su boksininku Mike'u Tysonu. Vaidina Bradley Cooperis, Edas Helmsas, Zachas Galifianakis, Heather Graham, Justinas Bartha, Kenas Jeongas, Jeffrey Tamboras (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Poniutė kaime **

Kur dar galima rasti tikrų vyrų? Jonaso Elmerio filmas teigia, kad tik gūdžioje provincijoje - kažkur Minesotos valstijos glūdumoje. Čia patenka žavioji Liusi, kuri iš saulėto Majamio atvyko gelbėti vienos nedidelės firmos. Ji įsitikinusi, kad tai - dar vienas sėkmingas žingsnis karjeros laiptais. Bet gelbėtoja Liusi nuolat slysta ir griūva tiesiogine tų žodžių prasme, nes yra nepratusi prie žiemos. Liusi suvaidinusi Renee Zellweger, vis ta pati vienišė trisdešimtmetė, yra ir juokinga, ir miela, ir trokštanti tikrų jausmų. Ar paprastas provincialas Tedas taps tikruoju jos gyvenimo vyriškiu, galima sužinoti pasižiūrėjus filmą. Nors, matyt, atsakymas aiškus ir taip, kaip ir Zellweger herojės peripetijos. Tačiau juk romantinių komedijų niekas nekuria tam, kad jos stebintų žiūrovus. Greičiau atvirkščiai (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Terminatorius: išsigelbėjimas **

Ketvirtojo filmo apie Terminatorių (bet be Arnoldo Schwarzeneggerio) veiksmas nukelia į netolimą ateitį - 2018-uosius. Žmonija žlugo, tarp griuvėsių dar vyksta mirtina mašinų ir žmonių kova. Mašinos puola visur - ore, vandenyje, ant žemės. Džonas Konoras (Christian Bale) vadovauja išlikusių žmonių pasipriešinimo prieš Skainetą ir terminatorius judėjimui. Jo planus pakoreguoja Markusas (Sam Worthington) - svetimas, kurio paskutiniai prisiminimai susiję su mirtininkų kamera. Džonas turi sužinoti, ar Markusas yra atsiųstas iš ateities, ar jis pabėgo iš praeities. Jie išsirengia kelionėn, kuri veda į Skaineto centrą. Čia jie sužinos siaubingą paslaptį apie galimą žmonių rūšies sunaikinimą. Jamesas Cameronas savo Terminatorių pirmą kartą pamatė 9-ajame dešimtmetyje, kai karščiuodamas gulėjo viename Romos viešbutyje. Netrukus sukurtas filmas sutapo su Sovietų imperijos žlugimo pradžia. Atominio karo grėsmė, kuri metaforiškai piešiama pirmuosiuose filmuose apie Terminatorių, išnyko. Tačiau ir naujausiame filme ateitis kupina žmonijos išnykimo grėsmės. Taip pat vaidina Antonas Yelchinas, Chrisas Browningas, Helen Bonham Carter (rež. Josephas McGinty Nicholas, JAV, Vokietija, D. Britanija, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Marijampolė)


 

****** - šedevras, ***** - pasižiūrėti būtina, **** - geras filmas, *** - būna ir geriau, ** - jei turite daug laiko, * - niekalas

 


 

 

„7 meno dienos“ Nr.24 (853), 2009-06-19

Versija spausdinimui

Komentarai

MxrdVQlTamzd, 2012-02-16 18:38

In the complicated world we live in, it's good to find sipmle solutions.

oQjgfMetythb, 2011-12-01 20:27

Frankly I think that's asobultely good stuff.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti