XI rusų sakralinės muzikos festivalis

7MD informacija
Vilniaus rusų muzikos draugija „Rusų klasika“ pristato jau XI rusų sakralinės muzikos festivalį.


Šiame festivalyje, kuris vyks birželio 19-21 d., dalyvaus Maskvos valstybinis akademinis kamerinis choras (vad. V. Mininas), Baltarusijos valstybinės filharmonijos kamerinis choras (vad. N. Michailova), Rygos kamerinis choras „Blagovest“ (vad. A. Brandovs), Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“ (vad. G. Ramanauskas), choras „Vilnius“ (vad. P. Gylys), vyrų choras „Ąžuolai“ (vad. V. Miškinis), ansamblis „Giunter Percussion“ (vad. P. Giunter), pianistas Petras Geniušas, Maskvos filharmonijos solistas baritonas V. Avtomonovas, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas G. Rinkevičius).

 

Festivalyje skambės S. Rachmaninovo, D. Bortnianskio, P. Česnakovo, G. Sviridovo ir kitų autorių kūriniai.

 

„Labai džiaugiuosi, kad vienuoliktus metus iš eilės vykstantis tarptautinis festivalis auga ir turi didelį savo gerbėjų, pačių įvairiausių žmonių būrį. Rusų sakralinė muzika savo nuoširdumu ir gelme tapo jungtimi, kuri suvienija skirtingų tautybių žmones. Lietuvos sostinė jau yra tas traukos centras, į kurį kasmet atvyksta kaimyninių šalių ir Rusijos geriausieji chorai“, - pasakojo festivalio iniciatorė ir rengėja Tatjana Rinkevičienė.

 

Festivalio atidarymo koncertas vyks birželio 19 d. 17 val. Švenčiausiosios Dievo Motinos katedroje (Maironio g. 14). Dainuos svečiai iš Latvijos ir choras „Vilnius“.

 

Festivalio rengėjų inf.

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.