„Menų spaustuvėje“ - premjeros ir festivaliai

7MD informacija

Balandį „Menų spaustuvėje“ - pavasarinis festivalių ir premjerų sezonas. Balandžio 2 d. prasidėjo trumpametražių operų festivalis „NOA“, kuriame pristatomi ne tik jaunųjų Lietuvos operų kūrėjų, bet ir svečių iš užsienio darbai. Mėnesio viduryje pirmą sykį vyks debiutų festivalis „SHOCKacademia“. Įdomaus turinio ir formos premjerą pateiks jaunas šokio kūrėjas Tautvilas Gurevičius, o mėnesio gale pakvies režisierės Reginos Garuolytės spektaklio premjera pagal Herkaus Kunčiaus pjesę.

Bene didžiausia balandžio staigmena - naujas režisieriaus Cezario Graužinio spektaklis „Viskas arba nieko“ bus vaidinamas balandžio 23 ir 24 d. „Menų spaustuvės“ Kišeninėje salėje.

 

Balandžio 17-18 d. šešių šokio spektaklių programą pristatys Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų festivalis „SHOCKacademia“. Festivalį rengia akademijos magistrantai: kultūros vadybininkai ir aktoriai-šokėjai. Jų bendromis pastangomis festivalyje bus pristatyti choreografės Airos Naginevičiūtės vadovaujamo kurso diplomantų Pauliaus Tamolės, Dovilės Petkūnaitės, Vaivos Užaitės ir Agnės Ramanauskaitės darbai. Svečio teisėmis festivalyje taip pat pasirodys šokio kūrėja iš Latvijos Elina Breicė su spektakliu „Take my eyes“ ir Skaidra Jančaitė su muzikiniu spektakliu „Galios centras“, jame dalyvauja Vilniaus Sietuvos vidurinės mokyklos moksleiviai.

 

Balandžio 25 d. bus parodyta režisierės Reginos Garuolytės, rašytojo Herkaus Kunčiaus ir aktorės Adrijos Čepaitės bendromis jėgomis kurta premjera „Pijoko chrestomatija“. Ieškodami atviro ir nuoširdaus ryšio su žiūrovu, spektaklio kūrėjai siūlo publikai pasižiūrėti spektaklį nemokamai, o paskui pasilikti neformaliam pabendravimui su kūrybine grupe.

 

Jaunatviško ir nuotaikingo teatro mėgėjai balandį vėl galės apsilankyti Aido Giniočio vadovaujamo teatro „Atviro ratas“ spektakliuose „Išlaisvinti Žaną“ (10 d.) bei „Sparnuotasis Matas“ (14 d.). „Cezario grupė“ Juodosios salės sceną apgyvendins dviem spektakliais iš savo repertuaro: „Drąsi šalis“ (ankstesnis spektaklio pavadinimas „Lietuvos diena“, 10 d.) ir Martino Crimpo „Pasikėsinimai“ (11 d.).

 

„Menų spaustuvės“ inf.

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.