Atvirų durų dienos

7MD informacija
Balandžio 10, 11 d. 12 val. „Skalvijos“ kino centras kviečia kinu ir jo kūrimu besidominčius moksleivius susipažinti su edukaciniu projektu „Skalvijos“ kino akademija”.

Atvirų durų dienų lankytojai sužinos apie naujas studijų programas, kalbins „Skalvijos“ kino akademijos dėstytojas - kino kritikę Izoldą Keidošiūtę, režisieres Giedrę Beinoriūtę ir Jūratę Samulionytę, - susipažins su akademijos dalyviais bei pamatys jų filmų programą. Projekto koordinatorė pristatys projekto naujoves bei informuos apie rudenį rengiamos atrankos į naujus kursus tvarką.

Rudenį „Skalvijos“ kino akademija pradės metus su trimis naujomis studijų programomis 14-20 m.

 

jaunuoliams: vaidybinio kino, dokumentikos bei kino istorijos ir teorijos. Dalyviai klausys paskaitų ir dalyvaus praktiniuose užsiėmimuose. Vaidybinio kino kurso programa truks dvejus metus, kiekvienas semestras skirtas skirtingiems kūrybinio proceso etapams: kino pagrindams, montažui, operatorystei, aktoriaus darbui kine. Projekto dalyviai kurs trumpus filmukus, kuriuos bus galima pamatyti viešose peržiūrose. Dokumentinio kino studijos truks vienus metus, studijų dalyviai susipažins su dokumentinio kino istorija ir teorija, gilinsis į dokumentinio kino gamybos specifiką bei patys kurs trumpus etiudus.

Jaunimui, besidominčiam kino teorija, bus skirtas specialus kino teorijos ir filmų analizės kursas.

 

„Skalvijos“ kino centro inf.

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.