Koncertas Vilkpėdės ligoninei paremti

7MD informacija
Vos ne kiekvieną dieną žiniasklaidoje kalbama ir rašoma apie medicinos įstaigas, esame informuojami apie įvairiausias jų problemas. Tol, kol niekas iš artimųjų ar mūsų pačių rimtai nesuserga, šie klausimai tiesiogiai lyg ir nepaliečia, esame linkę palikti jų sprendimą atsakingoms valstybės įstaigoms.


Bet... štai susirgo jūsų tėvai ar artimas draugas, aplankėte jį ligoninėje, savomis akimis išvydote daugybę sunkiai sergančių žmonių - jūsų požiūris kaip mat keičiasi. O jei namuose atsiranda vyresnio amžiaus žmogus po insulto, po labai sunkios operacijos, kai nėra galimybių jo prižiūrėti, kai trūksta žinių ir įgūdžių, kaip tą ligonį slaugyti, iškart sužinote, kad Vilniuje yra speciali slaugos ligoninė, kuri tokius pacientus priima ir slaugo.

 

Dabar daug piliečių žino apie Vilniaus Vilkpėdės ligoninę - vieną didžiausių slaugos ir palaikomo gydymo įstaigų Lietuvoje. Tačiau ši ligoninė, kaip ir nemaža dalis žmonių, šiuo metu išgyvena sunkius laikus: dėl mažų atlyginimų ligoninei trūksta slaugių, trūksta medikamentų, medicininės įrangos, kuri palengvintų sunkių ligonių ir juos prižiūrinčiųjų būklę.

 

Gal kiekvienas iš mūsų, turiu omenyje ir savaitraščio skaitytojus, galime šią įstaigą paremti? Juolab kad atsirado ir puiki proga. Į tokios paramos akciją mus kviečia Sauliaus Karoso paramos ir labdaros fondas, vadovaujamas jo direktorės, ilgametės pedagogės Birutės Karosienės.

 

Fondas balandžio 9 d. Nacionalinėje filharmonijoje organizuoja kamerinės muzikos koncertą, už kurį surinktos lėšos bus skirtos Vilkpėdės ligoninei. Koncerte gros ir dainuos būrys puikių muzikantų, kuriuos yra parėmęs šis fondas. Tai dainininkai Julija Stupnianek ir Liudas Mikalauskas, pianistas Edvinas Minkštimas, atvyksiantis iš Jungtinių Amerikos Valstijų, džiazo pianistas Egidijus Buožis, marimbininkas Saulius Auglys, arfininkė Joana Daunytė, M.K. Čiurlionio menų mokyklos moksleivių choras ir kamerinis choras „Aidija“, vadovaujamas Romualdo Gražinio, Naujų idėjų kamerinis orkestras Niko, Baltijos gitarų kvartetas ir kiti. Atlikėjai pateiks labai įdomią, įvairią ir iš tiesų nuotaikingą programą. Skambės senoji, klasikinė, šiuolaikinė, džiazo muzika, suteiksianti įvairaus skonio klausytojams pavasarinio džiaugsmo.

 

Tad ateikime į Nacionalinę filharmoniją balandžio 9-ąją ir nuoširdžiai prisidėkime prie kilnios labdaringos misijos.

 

Živilė Ramoškaitė

 

*  *  *

 

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.