Savaitės filmai

7MD informacija

Jis - ne tau **

 

„Sekso ir miesto“ pakelta filmų moterims - pirkėjoms, vartotojoms, laukiančioms tikrų jausmų, - banga neslūgsta. Beno Kwapiso filmas perkelia į Baltimorę ir rodo susipynusius kelių personažų likimus. Pagrindinė tema - sunkumai, susiję su artimųjų elgesio suvokimu. Visi filmo herojai ieško meilės. Nuobodžiaujanti žmona svarsto, ar palikti ja nesidominti vyrą. Jis nesidomi, nes turi kitą moterį. Bet šią myli dar vienas vyras. Jį savo ruožtu beprotiškai myli kita mergina, į kurią jis nekreipia dėmesio. Ir t.t. ir t.t. Vaidina Ginnifer Goodwin, Scarlett Johansson, Jennifer Aniston, Benas Affleckas, Drew Barrymore, Jennifer Connelly (JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Marijampolė)

 

Lūšnynų milijonierius ****

 

Naujausias britų režisieriaus Danny Boyle'o („Traukinių žymėjimas“, „Paplūdimys“) filmas sulaukė net 8 „Oskarų“, tarp jų už geriausią filmą, režisūrą, operatoriaus darbą, adaptuotą scenarijų ir muziką. Filmo sumanymo pagrindas - populiari knyga, kurios herojus yra aštuoniolikmetis Mumbajaus gyventojas Džamalas. Jis dalyvauja televizijos žaidime „Kas nori tapti milijonieriumi“. Policija jį suima įtardama sukčiavimu. Po truputį atsiveria visas vaikino gyvenimas ir jo didžioji meilė. Filmas neatsitiktinai dar prieš „Oskarus“ pelnė daugybę prizų. Tai magiška, kiekvienam suprantama, jaudinanti istorija. Ji pasakojama nepaprastai patraukliai, vizualiai, kupina energijos, jausmų ir juoko. Žiūrovų akyse susilieja indiška Bolivudo tradicija ir Vakarų kinas. Potekstė prabyla apie augančią trečiojo pasaulio šalių galią (D. Britanija, JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)

 

Marlis ir aš ***

 

Per Džono (Owen Wilson) ir Dženės (Jennifer Aniston) vestuves snigo. Jie nusprendė palikti Mičiganą ir įsikurti Floridoje. Jaunavedžiai įsidarbino konkuruojančiuose leidiniuose, nusipirko namą ir pradėjo bendrą gyvenimą. Džonas nesijautė pasirengęs tapti tėvu. Todėl jis nusprendė nupirkti žmonai šuniuką. Taip jų namuose atsirado mažutis labradoriukas, kuris netrukus tapo nevaržoma penkiasdešimties kilogramų jėga. Marlis nenori mokytis gerų manierų, graužia apmušalus ir baldus, ryja gėles ir pagalves ir net veja šalin kurjerius. Jis visą laiką kartu su šeimininkais - ir kai jie keičia darbovietes, namus, ir kai išgyvena šeimos krizes. Nors šeimininkai vadina Marlį blogiausiu šunimi pasaulyje, jo nemylėti neįmanoma. Režisierius Davidas Frankelas („Ir velnias dėvi „Prada“) perkėlė į ekraną Johno Grogano romaną (neseniai jis pasirodė net lietuviškai), kurį galima pavadinti autobiografiniu. Visi sako, kad romanas pasakoja apie meilę ir šeimą. Bet netikėkite. Jis apie vienintelę tikrą meilę - meilę šunims (JAV, 2009). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)

 

Stebėtojų lyga **

 

Pagal Alano Moore'o ir Dave'o Gibbonso komiksą sukurto filmo veiksmas nukelia į alternatyvią 1985-ųjų Ameriką, kurios visuomenės dalis yra persirengę superdidvyriai, o įtampą tarp Sovietų Sąjungos ir JAV matuojantis „Paskutinio teismo laikrodis“ rodo be penkių minučių dvylika. Vienas apsišaukėlis gelbėtojas Roršbachas rezga intrigą, turinčią diskredituoti arba užmušti buvusius ir esamus didvyrius. Jis susivienija su savo buvusiu legionu - karingai nusiteikusiais pensininkais - ir aptinka didžiulio sąmokslo pėdsakus. Sąmokslas gali turėti katastrofiškų padarinių... Zacko Snyderio filme vaidina Carla Gugino, Billy Crudupas, Patrickas Wilsonas, Jefrey Deanas Morganas (D. Britanija, JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)


 

****** - šedevras,

***** - pasižiūrėti būtina,

**** - geras filmas,

*** - būna ir geriau,

** - jei turite daug laiko,

* - niekalas

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.