Jaunųjų kino kūrėjų fondo steigėjai ieško talentų

7MD informacija
„Skalvijos“ kino centras kartu su Lietuvos kino prodiuseriais 2008-aisiais įsteigė Jaunojo kino kūrėjo fondą. Šio neformalaus fondo siekis - paskatinti jaunus, kūrybinių ambicijų turinčius jaunuolius įgyvendinti kino debiutus.

Tai taip pat yra iš dalies edukacinis projektas, nes visų jo etapų laimėtojai turės galimybę dirbti su kino profesionalais. Pirmojo etapo - scenarijaus konkurso - laimėtojai galės konsultuotis su profesionaliu scenaristu. Pasibaigus scenarijaus vystymo etapui ir paaiškėjus, kam atiteks filmo kūrimui skirtas biudžetas, nugalėtojui padės profesionalus kino režisierius.

 

Kino scenarijaus konkurse kviečiami dalyvauti jauni neprofesionalūs kino kūrėjai nuo 18 iki 35 m. Tai gali būti vyresniųjų klasių moksleiviai, studentai, jauni debiutuojantys rašytojai, dramaturgai, scenaristai, režisieriai ir t.t. Siekiant suteikti kūrybinę laisvę scenarijų idėjoms, konkurso tema yra atvira, tačiau dalyviai skatinami siužetų savo scenarijams ieškoti šiuolaikiniame gyvenime. Kūrinių siužetas turėtų būti susijęs su šių dienų jauno žmogaus realijomis, juose keliamos aktualios temos ir problemos. Galutinė kino scenarijų pateikimo data - š.m. gegužės 1 d.

 

Jaunojo kino kūrėjo fondas pradėtas kaupti pernai, į fondą įplaukia lėšos, surinktos už lietuviškų filmų seansus „Skalvijos“ kino centre. Pajamas už savo prodiusuotus ir platintus filmus fondui skyrė kompanijos „Monoklis“, „Studija 2“, „Tremora“, „A Propos“, „Panoptikumas“, Ulijanos Kim studija, Vaizdo ir garso studija ir kiti.

 

Konkurso nuostatai, konkurso dalyvio anketa ir kita informacija www.skalvija.lt.

 

„Skalvijos“ kino centro inf.

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.