Skalvijos" kino centras kviečia mokytis kino

7MD informacija
„Skalvijos" kino centras plečia edukacinę veiklą ir siūlo kursus kinu besidomintiems žmonėms. Šiam pavasariui „Skalvija" parengė net tris naujas edukacines kino programas, kuriose kviečia dalyvauti įvairaus amžiaus žmones. Naujos programos apima kino istorijos paskaitų ciklą, kino scenarijaus kursus bei kino režisūros pagrindus.

Kino istorijos paskaitas ves kino kritikė Izolda Keidošiūtė. Paskaitų dalyvius ji supažindins su kino atsiradimu, Holivudo pradžia ir JAV kino pramonės formavimusi, prancūzų avangardu ir vokiečių ekspresionistais, garsinio kino pradžia, italų neorealizmu, britų „jaunaisiais įtūžėliais", prancūzų Naująja banga ir daugeliu kitų įdomių ir jaudinančių kino istorijos puslapių.

Kino scenarijaus kursai sudomins tuos, kurie mėgsta kurti istorijas ir svajoja kada nors jas pamatyti kino ekrane. Kursus ves scenaristas Raimondas Paškevičius. Pradedančiuosius kino scenaristus jis supažindins su istorijų pasakojimo ypatumais nuo Aristotelio „Poetikos" iki Holivudo klišių, istorijos idėja, plėtra, struktūra, ritmu, istorijos virtimu scenarijumi, charakterių kūrimu, scenų ir dialogų rašymu, scenarijaus formatu ir trumpaisiais dokumentais, pristatančiais scenarijų.

Kino režisūros kursus sudarys teorinė ir praktinė dalys, o juos ves jauna kino režisierė Ramunė Čekuolytė. Kursų dalyviai bus supažindinti su režisūros pagrindais, darbu filmavimo aikštelėje, bus apžvelgtas atskirų filmo kūrimo padalinių darbas ir funkcijos kino gamybos procese.

Taip pat bus žiūrimi ir analizuojami filmų epizodai, nagrinėjami scenarijai, pristatyti montažo pagrindai, filmuojami ir montuojami trumpi filmai. Visos paskaitos ir kursai vyks kartą per savaitę vakarais. Kviečiame dalyvauti visus, kam jau per 14 m.! Daugiau informacijos www.skalvija.lt arba [email protected] bei tel. 261 0505.


„Skalvijos" inf.


© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.