Valstybinio Vilniaus kvarteto gastrolės JAV

7MD informacija
Glaudžius ryšius su įvairiomis Jungtinių Amerikos Valstijų koncertinėmis organizacijomis bei lietuvių bendruomenėmis palaikantis Valstybinis Vilniaus kvartetas 2009-uosius pradėjo trijų savaičių (sausio 15 - vasario 5 d.) koncertine kelione po JAV. Tai jau dešimtosios kvarteto gastrolės Jungtinėse Valstijose.

Per jas kvartetas koncertuoja ir vienas, ir su pianistais Andriumi Žlabiu, Dainiumi Vaičekoniu bei Golda Vainberg-Tatz.

Valstybinio Vilniaus kvarteto - Audronė Vainiūnaitė (I smuikas), Artūras Šilalė (II smuikas), Girdutis Jakaitis (altas), Augustinas Vasiliauskas (violončelė) - koncertai vyksta skirtinguose miestuose ir erdvėse - koplyčiose, universitetuose, koncertų salėse, lietuvių kultūros centruose ir kt. Koncertuose skam
ba ir klasikos kūriniai (F. Schubertas, E. Schulhoffas, M. Ravelis, J. Brahmsas), ir lietuviška muzika (J. Naujalis, K. Vasiliauskaitė, O. Balakauskas, O. Narbutaitė).

Greta vakarinių koncertų Amerikos visuomenei rengiami ir keli dieniniai edukaciniai koncertai (vidurinėse mokyklose, bažnyčiose), kuriuose kvartetas jaunimą supažindina su kvarteto žanro istorija bei klasikine muzika.

Grįžęs iš gastrolių, pirmąjį šiųmetį koncertą Vilniuje kvartetas surengs su šiuo metu JAV gyvenančiu pianistu A. Žlabiu. Ketvirta ciklo „Kvartetas ir fortepijonas" programa (D. Šostakovičiaus ir A. Dvoržako fortepijoniniai kvintetai) skambės vasario 18 d. Filharmonijos Didžiojoje salėje.


LNF inf.

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.