Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
REPERTUARAI

Savaitės filmai


Lapkričio 21-30


7MD informacija

Share |
„Paguodos kvantas“

007. Paguodos kvantas ***

Šįkart neprilygstamasis Džeimsas Bondas ieškos mylimos merginos žudikų. Taip jis aptiks tarptautinės nusikaltėlių organizacijos pėdsakus. Nusikaltėliai prisidengia ekologijos idėjomis. Jie rengia sąmokslus, žudo, manipuliuoja visuomenės nuomone. Padedamas gražios merginos Kamilės (Olga Kurilenko), Bondas suras ir nubaus visus mylimosios mirties kaltininkus, tarp jų ir ekologą Dominiką (Mathieu Amalric). Kaip visada nepristigs kvapą gniaužiančių gaudynių, įvairių triukų. Senosios kartos Bondo gerbėjai, žiūrėdami į ne visai gražuolį Danielio Craigo Bondą, ko gero, pasiilgs neįtikėtinų senųjų laikų agento 007 „žaisliukų", padedančių lengviau persikelti į pasakišką ir visomis spalvomis trykštantį kičo pasaulį. Tačiau iš režisieriaus Marco Forsterio elegantiškumo taip pat neatimsi: jis puikiai jaučia Bondo epopėjos stilių (D. Britanija, JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Marijampolė)


Japoniškas vesternas *

Tai, kas labiausiai žavėjo klasikiniuose ir spagečių vesternuose, Quentino Tarantino filmuose, tai, kas Tarantino žavėjo trečiarūšiuose japoniškuose samurajų filmuose, ir dar daugybę populiarių paskutiniųjų dešimtmečių filmų motyvų režisierius Takashi Miike sudėjo į vieną krūvą, ją surišęs pasakojimu apie dviejų gaujų kovą dėl paslėpto aukso. Atrodytų, ko daugiau reikia: sėdėk ir džiaukis, kad viską gauni iškart ir milžiniškomis porcijomis: kraują, seksą, kovas, humorą ir politiškai korektišką moralą, esą už visus turtus brangesnė yra meilė. Tačiau porą valandų žiūrėti, kaip kiną žaidžia sumitę amžini berniukai, tarp jų ir pats Tarantino, neįtikėtinai nuobodu. Todėl šis filmas dar kartą įtikina, kad svarbiausia yra saikas, ir ne tik gaminant tradicinį sukijaki (Japonija, 2008). (Vilnius)

 

Naktys Rodantėje ***

Patys nekantriausi žiūrovai, tiksliau, žiūrovės, jau spėjo perskaityti neseniai lietuviškai pasirodžiusią Nicholaso Sparkso knygą, kuri ir tapo kine debiutuojančio garsaus teatro režisieriaus George'o C. Wolfe'o filmo pagrindu. Tai - dviejų brandžių žmonių meilės istorija. Adrijenai (Diane Lane) nusibodo aiškintis santykius su neištikimu vyru ir pretenzinga dukra. Vieną savaitgalį ji tiesiog nuo visko pasislepia mažame pajūrio miestelyje. Adrijena tikisi draugės pensione surasti geidžiamą ramybę. Tačiau netrukus ji išgirsta orų prognozę - artėja galinga audra. Pensione pasirodo ir naujas svečias - daktaras Polas Fleneris (Richard Gere). Jis taip pat turi problemų ir šį savaitgalį nori išspręsti nuosavos tapatybės krizę. Pasak režisieriaus, šie du suaugę žmonės, kurie tiek daug kentėjo ir tiek daug prarado (tėvus, meilę ir dar daug svarbių dalykų), patirs kažką, ko nebūtų niekad išgyvenę, jei staiga nebūtų atsidūrę Rodantėje (JAV, Australija, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai)

 

Vidurinės mokyklos miuziklas 3: baigiamieji metai ***

Dabar JAV populiarumo rekordus mušantis Kenny Ortegos miuziklas, suprantama, yra dar vienas populiarios serijos tęsinys. Geriausias mokyklos krepšininkas Trojus įsimyli geriausią matematikos mokinę Gabrielę. Savo jausmus jis nori išreikšti mokyklos statomame miuzikle. Bet visada atsiras norinčių sukliudyti įsimylėjėliams... Taip buvo pirmame serijos filme, skirtame televizijai ir sulaukusiame neįtikėtinos finansinės sėkmės ir daugybės apdovanojimų. Šįkart pasakojama apie jaunųjų herojų, kurie turi rinktis tolesnes studijas, dilemas. Be abejo, neapsieinama ir be širdies problemų. Filme vaidina kylančios žvaigždutės Zacas Efronas, Vanessa Anne Hudgens, Ashley Tisdale, Corbinas Bleu, Bartas Johnsonas. Profesionaliai sukurtas filmas yra skirtas konkrečiai amžiaus grupei - 8-14 metų žiūrovams. Šio amžiaus vaikams labai svarbu, kad juos traktuotų kaip vyresnius, nei jie yra iš tikrųjų. Jiems taip pat rūpi turėti pavyzdžių, į kuriuos jie galėtų orientuotis. Todėl filmo herojai yra vyresni. Tačiau lietuvių platintojai mano, kad filmas gali sudominti ir naktinių seansų žiūrovus. Gal jie geriau pažįsta savo auditoriją? (JAV, 2008). (Kaunas, Klaipėda)

„7 meno dienos“ Nr.42 (824), 2008-11-21

Versija spausdinimui

Komentarai

DFDfLuwruqBnh, 2011-06-23 07:10

Frnalky I think that's absolutely good stuff.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti