Savaitės filmai

informacija 7MD

Bekraštė istorija ***

Seniai nieko negirdėjome apie Tarsemą Singhą, debiutavusį kine filmu "Celė". Jo nauja juosta - tai nuotykių, fantasy ir dramos mišinys. Filmas perkelia į XX a. 3-iojo dešimtmečio Los Andželą. Maža mergaitė po nelaimingo atsitikimo atsidūrė ligoninėje. Ji susidraugauja su vyriškiu, kuris pasiima mergaitę į savo fantazijos pasaulį. Vyras pasakoja keistas istorijas ir padeda mergaitei pabėgti nuo ligoninės depresijos. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Catinca Untaru, Justine Wadell, Lee Pace'as, Kimas Uylenbroekas, Seanas Gilderis (Indija, D. Britanija, JAV, 2006). (Vilnius)



Erotinė Ričardo istorija ***

Ekscentriškas intelektualas ir erotomanas Ričardas (neseniai "Skafandre ir drugelyje" matytas Mathieu Amalricas) nori pažinti visas erotikos paslaptis. Ričardas kartu su draugu važinėja dviračiu po vasaros kaitros iškankintą Paryžių ir ieško jame moterų. Susitikimų pretekstas yra aktorių atranka. Ričardas sutinka trylika moterų. Tai trylika nepaprastai atvirai nufilmuotų prievartos, geismo ir aistros akimirkų. Pasak režisieriaus Damieno Odoulio (jis trumpam pasirodo ir ekrane), filme dominuoja seksas, burleska ir poezija. Originalus filmo pavadinimas "L'histoire de Richard O.", be abejo, yra nuoroda į vieną garsiausių XX a. prancūzų literatūrinių skandalų - erotinį Pauline Reage romaną "O istorija". Taip pat vaidina Rhizlaine El Cohen, Stephane'as Terperreau, Ludmila Ruoso, Alexandra Sollogoub (Prancūzija, 2007). (Vilnius)



Naktys Rodantėje ***

Patys nekantriausi žiūrovai, tiksliau, žiūrovės, jau spėjo perskaityti neseniai lietuviškai pasirodžiusią Nicholaso Sparkso knygą, kuri ir tapo kine debiutuojančio garsaus teatro režisieriaus George'o C. Wolfe'o filmo pagrindu. Tai - dviejų brandžių žmonių meilės istorija. Adrijenai (Diane Lane) nusibodo gyventi jausmų ir darbų chaose, aiškintis santykius su neištikimu vyru ir pretenzinga dukra. Vieną savaitgalį ji tiesiog nuo visko pasislepia mažame pajūrio miestelyje. Adriejena tikisi draugės pensione surasti geidžiamą ramybę ir pagaliau apsvarstyti susikaupusias problemas. Tačiau netrukus ji išgirsta orų prognozę - artėja galinga audra. Pensione pasirodo ir naujas svečias - daktaras Polas Fleneris (Richard Gere). Jis taip pat turi problemų ir šį savaitgalį nori išspręsti nuosavos tapatybės krizę. Pasak režisieriaus, šie du suaugę žmonės, kurie tiek daug kentėjo ir tiek daug prarado (tėvus, meilę ir dar daug svarbių dalykų), patirs kažką, ko nebūtų niekad išgyvenę, jei staiga nebūtų atsidūrę Rodantėje (JAV, Australija, 2008). (Vilnius, Kaunas, Panevėžys)



Pjūklas 5 **

Šio Davido Hacklo filmo scenarijus buvo viena geriausiai saugomų Holivudo paslapčių. Tačiau serijos entuziastams pakaks ir to, kad Hofmanas - paskutinis maniako žaidimą išgyvenęs žmogus - naujame filme toliau vykdo makabrišką planą... Filme atsirado naujas personažas. Tai - Brit, ją suvaidino gerai siaubo filmų ir serialų gerbėjams žinoma Julie Bentz. Taip pat vaidina Meagan Good, Shawnee Smith, Tobinas Bellas, Scottas Pattersonas (JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas, Šiauliai, Panevėžys)



Seksturas *

Nauja komedija "Amerikietiško pyrago" ir panašių filmų gerbėjams. Režisierius Seanas Andersas pasakoja apie sunkų nekalto aštuoniolikmečio Jano gyvenimą. Aplinkinių spaudimas vis didėja, bet progų prarasti nekaltybę nenusimato. Į pagalbą nelaimėliui ateina visagalis internetas. Čia Janas randa savanorę, sutinkančią su juo atlikti "bandomąjį skrydį". Tačiau su sąlyga, kad Janas atvyks pas ją į tolimą Knoksvilį, nes padori mergina negali keliauti viena. Kartu su draugais Lensu ir Felicija Janas nusprendžia vykti į kelionę. Pagrindinius vaidmenis sukūrė Dave'as Sheridanas, Katrina Bowden, Amanda Crew, Michael Cudlitz, Alice Greczyn (JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys)



Vidurinės mokyklos miuziklas 3: baigiamieji metai ***

Dabar JAV populiarumo rekordus mušantis Kenny Ortegos miuziklas, suprantama, yra dar vienas populiarios serijos tęsinys. Geriausias mokyklos krepšininkas Trojus įsimyli geriausią matematikos mokinę Gabrielę. Savo jausmus jis nori išreikšti mokyklos statomame miuzikle. Bet visada atsiras norinčių sukliudyti įsimylėjėliams... Taip buvo pirmame serijos filme, skirtame televizijai ir sulaukusiame neįtikėtinos finansinės sėkmės ir daugybės apdovanojimų. Šįkart pasakojama apie jaunųjų herojų, kurie turi rinktis tolesnes studijas, dilemas. Be abejo, neapsieinama ir be širdies problemų. Filme vaidina kylančios žvaigždutės Zacas Efronas, Vanessa Anne Hudgens, Ashley Tisdale, Corbinas Bleu, Bartas Johnsonas. Profesionaliai sukurtas filmas yra skirtas konkrečiai amžiaus grupei - 8-14 metų žiūrovams. Šio amžiaus vaikams labai svarbu, kad juos traktuotų kaip vyresnius, nei jie yra iš tikrųjų. Jiems taip pat rūpi turėti pavyzdžių, į kuriuos jie galėtų orientuotis. Todėl filmo herojai yra vyresni. Tačiau lietuvių platintojai mano, kad filmas gali sudominti ir naktinių seansų žiūrovus. Gal jie geriau pažįsta savo auditoriją? (JAV, 2008). (Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys)


 

****** šedevras

*****   pasižiūrėti būtina

****     geras filmas

***      pasitaiko ir geriau

**        jeigu jaučiate laisvalaiko perteklių

*         niekalas

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.